Megható: Will Power köszönetet mondott Rick Hendricknek a felesége életének megmentéséért

Megható: Will Power köszönetet mondott Rick Hendricknek a felesége életének megmentéséért
credit: Penske Entertainment/Chris JonesOktóber 12-én, csütörtökön ismét motorbőgés töltötte be az Indianapolis Motor Speedwayt.

Az abszolút sztár természetesen Kyle Larson volt, aki a délután folyamán sikeresen teljesítette a jövő évi Indy 500-on való részvételhez nélkülözhetetlen Rookie Orientation Program mindhárom fázisát.

A 2021-es NASCAR Cup bajnok az Arrow McLaren 17-es számú, HendrickCars.com által szponzorált Dallara-Chevyjével rótta a köröket. Produkcióját pedig a helyszínen követte végig mindkét főnöke, Jeff Gordon és Rick Hendrick is.

Utóbbi üzleti mogul egyben a nap legmeghatóbb eseményének is főszereplőjévé vált.

Hendrick kapcsán mindenkinek a kőkemény vezető jut eszébe, akinek dollármilliárdos cégbirodalma az elképesztően sikeres NASCAR-csapatán kívül magában foglalja a Larsont is támogató online-autókereskedést, valamint egyéb gyáregységeket.

Mindemellett szerződésben állnak az amerikai hadsereggel is, aminek keretein belül többek között ők készítik el a General Motors alá tartozó GM Defense LLC által megálmodott, ultrakönnyű gyalogsági jármű speciális, krómozott acélból készült külső vázát.

Hendricknek azonban van egy olyan emberi oldala is, amit csak kevesen ismernek.

Közéjük tartozik az IndyCar kétszeres bajnoka, Will Power is.

A Team Penske pilótája az év elején szó szerint a poklot járta meg imádott felesége, Liz súlyos betegsége miatt.

„Mindig is hátfájdalmakkal küzdöttem, de azon a januári délutánon a panaszaim hirtelen elviselhetetlenné váltak” – nyilatkozta az asszony még májusban a People magazinnak.

Eleinte azt hitte, hogy csak meghúzta a hátát, de az állapota villámgyorsan romlani kezdett egészen addig a pontig, hogy már járni is alig tudott. A helyzetet csak még ijesztőbbé tette az extrém magas láza, ami meghaladta a 41°C fokot.

„Will ekkor hívta fel a 911-et. Én már nem sokra emlékszem abból, hogy mi történt ezután. A kórházban megállapították, hogy egy fertőzésről van szó, ami elérte a gerincoszlopot és azonnali, sürgősségi műtétre szorultam. Nagyon, nagyon rémisztő volt. Majdnem meghaltam.”

Liz három hónapon át állt rendkívül erős, antibiotikumos kezelés alatt, amely időszakban az emberekkel való érintkezést is minimálisra kellett csökkentenie.

Szerencsére már túl van a nehezén, amiben – mint most kiderült – nagy szerepe volt magának Rick Hendricknek.

A szerdai teszt során Power kamerák kereszttüzében nyújtotta át neki a 2023-as Indy 500-on viselt sisakját, hogy köszönetet mondjon a felesége életének közvetett megmentéséért.

Az ausztrál versenyző elárulta, hogy Mr. H az elsők között vette fel vele a kapcsolatot, miután napvilágot látott a felesége betegségének híre.

Az üzletember komoly segítséget nyújtott abban, hogy Lizt a legjobb kórházak legjobb specialistái kezeljék és a nehéz időszakban folyamatosan kapcsolatban állt a Power-családdal.

„Mindenekelőtt, nekem nincs szükségem semmire, de ezt nagy becsben fogom tartani” – reagált Hendrick, amikor Will hálából átadta neki a fejfedőjét.

„Egyébként is nagy rajongó vagyok. Megtiszteltetés, hogy az enyém lehet a sisak, köszönöm szépen. Nagyon boldoggá tesz, hogy Liz jól van.”KAPCSOLÓDÓ: „Kyle Larson generációja legjobb versenyzője” – Tony Kanaant lenyűgözi az Indy 500-ra készülő NASCAR-sztár