NASCAR: „Legközelebb egy saját országot vesznek” – Csapata irdatlan költekezésén poénkodott Carson Hocevar

NASCAR: “Legközelebb egy saját országot vesznek” – Csapata irdatlan költekezésén poénkodott Carson Hocevar
credit: Chris Graythen/Getty ImagesKedden éjjel, a FOX-on futó NASCAR Race Hub című műsorban jelentette be Carson Hocevar, hogy jövőre már teljes szezonos tagja lesz a Cup Series mezőnyének.

A 20 éves versenyző Ty Dillon helyét veszi át a Spire Motorsports 77-es számú Chevyjének volánja mögött, méghozzá egy több évre szóló szerződés keretein belül.

A csapat az elmúlt időszakban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elképeszőt mértékű költekezésbe kezdett.

Szeptemberben megvették a Live Fast Motorsports charterét potom 40 millió dollárért, majd nem sokkal később az is hivatalossá vált, hogy teljes egészében felvásárolják a Truck Series valaha volt legsikeresebb gárdáját, a Kyle Busch Motorsportsot.

Emellett partnerségre léptek a Trackhouse Racinggel, aminek köszönhetően az ő színeikben kezdheti meg első teljes Cup-idényét a 2022-es Trucks-bajnok Zane Smith is.

Mindez pedig csak jéghegy csúcsa, miután a pletykák szerint a Spire az elkövetkezendő hónapokban újabb meglepetésekkel rukkolhat elő.

Az alakulat legfrissebb szerzeménye, vagyis Hocevar az ő színeikben ejtette meg királykategóriás debütálását még júniusban, Gatewayen. A lehetőségben kulcsszerepet játszott Chase Elliott eltiltása, amit azután kapott, hogy a charlotte-i Coca-Cola 600-on hátulról megtorpedózta Denny Hamlint.

A Hendrick Motorsports sztárját egyfutamos kényszerpihenője alatt Corey LaJoie helyettesítette a 9-es Chevyben, míg a ő eredeti, 7-es számú autóját Carson kapta meg a Spire-nél. A fiatal újonc lenyűgöző teljesítményt nyújtott élete első Cup-bevetésén, a jó eredménytől azonban egy műszaki hiba végül megfosztotta.

Szeptemberben aztán újabb esélye nyílt a bizonyításra, immár a Legacy Motor Clubnál. A mémlájkoló botránya után a csapattól távozott Noah Gragson 42-es autóját átvéve eddig öt futamon vett részt, ebből négyet a top 20-ban zárva.

„Minden Gateway után kezdődött” – nyilatkoza Hocevar.

„Eleinte csak beszélgettünk a lehetőségeinkről és megpróbáltuk kitalálni, hogy miként tudnánk élni velük. Ekkor még semmi nem volt biztos. A nyár közepén azt sem tudtam, hogy egyáltalán egy Xfinity-ülés megvalósulhat-e jövőre. Szerencsére végül minden összeállt.”

A Spire-rel való megállapodása már hetek óta le volt fixálva, a NASCAR pletykagépezetének hála pedig a szervezet legrosszabbul őrzött titkává is vált.

A bejelentést azonban mégis kénytelenek voltak eltolni a fent részletezett beruházások miatt.

„Elég fura helyzet volt” – folytatta Hocevar.

„Hirtelenjében elkezdtek ingatlanokat és versenycsapatokat vásárolni. Ekkor jöttem rá, hogy ezek a srácok nem kispályáznak. Ha így haladnak, akkor nagy valószínűséggel legközelebb már egy saját országot fognak venni.”