NASCAR: Reddick a pole-ban, Larson falnak ment és a mezőny végéről indul Charlotte-on

NASCAR: Reddick a pole-ban, Larson falnak ment és a mezőny végéről indul Charlotte-on
credit: Jared C. Tilton/Getty ImagesTyler Reddick vezetésével startolhat el a NASCAR Cup Series vasárnapi futama a Charlotte Motor Speedway rovalján.

A 23XI Racing versenyzője 1.21:214-es köre révén zárta az élen a kvalifikáció mindent eldöntő top 10-es szakaszát, 0.114 másodpercet adva a Joe Gibbs Racinget szolgáló Christoper Bellnek.

Ezzel Reddick idei második, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a hatodik pole-ját ünnepelheti.

A rájátszás top 12-es körének fináléját is képező Bank of America Roval 400 második sorát Daniel Suarez (Trackhouse Racing) és Bubba Wallace (23XI) alkotja, míg a harmadikból Kyle Busch (Richard Childress Racing) indulhat AJ Allmendinger (Kaulig Racing) oldalán.

A hetedik rajtpozíciót Joey Logano kaparintotta meg a Team Penske 22-es Fordjával, míg a nyolcadikat a Hendrick Motorsports-os Chase Elliott tudhatja magáénak.

Az utolsó szakaszba bejutott tíz pilótából kettő nem tudott mért időt produkálni.

Denny Hamlin 11-es Toyotáját a kerékvető dobta meg, aminek következtében a pálya közepén állt meg piros zászlót előidézve.

JGR-es csapattársa, Ty Gibbs pont ekkor készült nekiiramodni a gyos körének, de a megszakítás miatt már nem volt alkalma el is kezdeni. A kvalifikációból ekkor már kevesebb, mint egy perc volt hátra, így nem került sor újraindításra.

Az időmérőn nem vett részt Ty Dillon és Kyle Larson, akik egyaránt közeli ismeretséget kötöttek a fallal még az edzés során.

Ebből adódóan mindketten csak a rajtrács utolsó sorából kezdhetik meg a szezon utolsó, nem oválos futamát.

Ez a legjobban Larsonnak fájt, aki jelenleg a playoff hetedik helyén áll 15 ponttal a továbbjutó vonal felett.

A 31 éves kaliforniai a versenyt a tartalékautóval fogja megkezdeni.

A mezőny magyar idő szerint vasárnap, 20:34-kor kezdődik, a leintést követően pedig újabb négy pilóta fog elbúcsúzni a 2023-as bajnoki címről szőtt álmaitól.