NASCAR: A Team Penske hosszabbított Austin Cindric-kel

NASCAR: A Team Penske hosszabbított Austin Cindric-kel
credit: James Gilbert/Getty Images2024-ben is marad a Team Penske kötelékében Austin Cindric.

A hírt maga a versenyző jelentette be a NASCAR Cup Series jelenlegi futamhétvégéjének otthont adó Charlotte Motor Speedwayen tartott sajtóeseményen.

„Már teljes erőbedobással a jövő évre koncentrálok” – mondta a 25 éves pilóta, aki ‘civilben’ a csapat elnökének, Tim Cindricnek a fia.

„Óriási dolog Rogernek [Penske] vezetni. Hatalmas. Nem sok ehhez fogható lehetőséget látok magam előtt a versenyzői karrieremet tekintve.”

Az Xfinity Series 2020-as bajnoka a következő idényben mutatkozott be a legmagasabb kategóriában, 2022-től pedig már teljes munkaidős tagja a meznynek.

A Cupban teljesített eddigi hetvennégy bevetéséből tizennégyet zárt a top 10-ben, ebből hatot a legjobb öt között, a tavalyi Daytona 500-at pedig győzelemmel zárta.

Utóbbi révén bejutott a rájátszásba is, ahol azonban már az első körben búcsúzni kényszerült.

Az már korábban bejelentésre került, hogy a gárda másik két versenyzője, Joey Logano és Ryan Blaney szintén marad 2024-ben is.

Az idei rájátszást tekintve előbbi kétszeres bajnok – egyben címvédő – már a top 16-os szakaszban búcsúzott, míg Cindric eleve be sem jutott. Blaney azonban továbbra is meccsben van a címért és a talladegai sikerének köszönhetően már biztos tagja a top 8-as körnek.