NASCAR: Hailie Deegan aláírt a teljes Xfinity-szezonra

NASCAR: Hailie Deegan aláírt a teljes Xfinity-szezonra
credit: Logan Riely/Getty ImagesHailie Deegan évek óta hangoztatja, hogy az Xfinity Series autói sokkal jobban passzolnak az ő vezetési stílusához, mint a Truck Series „kisteherautói”.

Nos, a 22 éves versenyzőnőnek jövőre lesz alkalma bizonyítani igazát.

Az AM Racing ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy több évre szóló szerződést kötött vele a NASCAR nemzeti másodosztályában.

A Deegan által vezetendő 15-ös Ford Mustang főszponzora az AirBox, Inc. és a VIVA Tequila Seltzer lesz.

A kaliforniai pilóta idén teljesíti harmadik szezonját a Trucksban. Eddigi hatvanhét rajtjából ötöt váltott top 10-es befutóra, egyéni legjobbjának pedig két hatodik hely számít 2022-ben Talladegán és idén Texasban.

Tavaly, a Las Vegas Motor Speedwayen ejtette meg debütálását az Xfinityben, végül a tizenharmadikként célba érve az SS-Green Light Racing 07-es Fordjával.

Ennek révén Hailie a széria történetének legjobb, női pilóta általi bemutatkozását prezentálta.

Az addigi rekordot Shawna Robinson tartotta, aki 1991-ben a tizenötödikként fejezte be élete első Xfinity (akkoriban még Busch) futamát az észak-karolinai Orange County Speedwayen.

Az elmúlt két évben egyaránt a Trucks legnépszerűbb versenyzőjének választott Deegan 2021-ben, Gatewayen a hetedik helyen látta meg a kockás zászlót. Ezzel a harmadvonalbeli széria fennállásának első hölgypilótájaként tudott a legjobb tízben végezni nem superspeedway-jellegű pályán.

A tavalyi, Mid-Ohión rendezett futamon hozott tizedik pozíciójával pedig huszonnyolc év után ő lett az első nő, aki roadon top 10-es eredményt ért e a NASCAR teljes nemzeti porondját (Cup, Xfinity, Trucks) figyelembe véve.