Az iRacing felvásárolta a NASCAR-licencet, 2025-ben jön az új játék!

Az iRacing felvásárolta a NASCAR-licencet, 2025-ben jön az új játék!
credit: Chris Graythen/Getty ImagesA NASCAR hivatalosan megerősítette, hogy 2025-ben már az iRacing bábáskodása alatt fog megérkezni a szervezet hivatalos konzoljátéka.

A szimulátoros bajnokságai által is ismert cég az elmúlt évben elképesztő mélyrepülést bemutatott Motorsport Gamestől vásárolta fel a licencet.

Az egyelőre még név nélküli, az összes pályát és versenyzőt magában foglaló játék elérhető lesz Xboxon, PlayStationön, Nintendo Switchen és a Steam piacterén is.

A NASCAR és az iRacing kapcsolata nem újkeletű.

A massachusettsi székhelyű vállalat ügyvezető igazgatói pozícióját 2020-ban vette át Dale Earnhardt Jr., a következő évtől pedig már a stock-car szervezet hivatalos szimulátor-partnerei lettek.

Ennek részeként aktívan közreműködnek a különféle digitális csatornák tartalomgyártásában, a NASCAR lassan kétévtizedes múltra visszatekintő esélyegyenlőségi programjában, a Drive to Diversityben lehetőséget kapó fiatal pilótáknak pedig teljes körű, virtuális gyakorlási lehetőséget biztosítanak.

Emellett nekik köszönhetően jöhetett létre a pandémia miatti leállás időszakát kitölteni hivatott eNASCAR iRacing Pro Invitational Series is.

Az innovatív programokkal dolgozó iRacing a „való világbeli” NASCAR-nak is nagy segítségére van.

Több egyéb mellett kiveszik részüket az új versenypályák tervezési folyamatából, technikai támogatást nyújtottak a 2022-ben debütált NextGen autók fejlesztésében, továbbá jelentős szerepük volt a chicagói utcai futam vonalvezetésének kialakításában is.