Grosjean választottbíróság elé viszi az Andrettit

Grosjean választottbíróság elé viszi az Andrettit
credit: Penske Entertainment/Chris JonesEgy nappal azután, hogy kiderült, a McLaren Racing minimum 23 millió dollárt követel Alex Palou-tól, máris egy újabb jogi csörte veheti kezdetét az IndyCarban.

Romain Grosjean ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy választottbíróság elé viszi az Andretti Globalt.

Mint ismert, a francia versenyző két szezon után távozott a csapattól, miután Michael Andrettiék úgy döntöttek, korábbi szándékukkal ellentétben mégsem hosszabbítják meg idén lejárt szerződését.

Meg nem erősített hírek szerint a francia a nyár elején már aláírta új kontraktusát, a későbbiekben történt, gárdán belüli problémái azonban végül gátat szabtak ennek.

„Romain hajlamos arra, hogy még akkor is nyomja, amikor nincs meg hozzá a megfelelő autója” – nyilatkozta az Indy Starnak Andretti még júliusban.

„Ahelyett, hogy behozná a célba tizedikként, ő megpróbálja kipréselni belőle a kilencedik helyet és végül a huszonnyolcadikként végez. Ez nagyon frusztráló számunkra. Romain egy gyors és nagyszerű srác, de amikor negatív megjegyzéseket tesz a csapatra, az igazán bosszantó. Nem csak rólam van szó, hanem a gárda összes tagjáról, akik a szívükre veszik ezt, mert a belüket kidolgozzák. Mindenki követ el hibát, ahogyan Romain is. Szerintem az a probléma vele, hogy nem tudja kontrollálni az érzelmeit. Ha lenyugszik, akkor sokkal visszafogottabb, a pillanat hevében viszont vannak gondjai.”

Ennek következtében az Andretti saját részéről már nem szignózta a papírokat, hamarosan pedig azt is közölték, hogy a helyét a Chip Ganassi Racingtől átigazoló Marcus Ericsson veszi át.

A 37 éves pilóta ma hivatalosan bejelentette, hogy jogi útra tereli az ügyet, egyelőre választottbírósági eljárást kezdeményezve.

Közleményében kiemelte, arra számított, hogy az elkövetkezendő években is Andrettinél marad és csalódott, amiért ez végül nem teljesült.

Ennek következtében teszi meg ezt a lépést Indiana államban, a saját jogainak védelme érdekében.

Mindemellett azt is nyomatékosította, hogy vizsgálja a lehetőségeket IndyCar-pályafutásának folytatása kapcsán.

Grosjean a 2023-as szezonban csak háromszor végzett a top 10-ben, ebből a legjobb eredményét még az év elején, Alabamában és Long Beachen hozta két második hellyel. Az összetettet a tizenharmadikként zárta.