SVG után egy komplett Supercars-csapat is a NASCAR-ba tart

SVG után egy komplett Supercars-csapat is a NASCAR-ba tart
credit: Erebus MotorsportA Trackhouse Racing jövőre teljes szezonra elhozza a NASCAR-ba Shane van Gisbergent.

Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor egy komplett Supercars-csapat is követheti a háromszoros bajnokot. Igaz, egyelőre csak egy részidős projekt keretein belül.

Az Erebus Motorsport már egy ideje partnerkapcsolatban áll az Richard Childress Racinggel, aminek jóvoltából Brodie Kostecki augusztusban, Indianapolisban megejthette debütálását a Cup Series mezőnyében.

A Supercars összetettjét jelenleg van Gisbergen előtt vezető pilóta a tizenegyedik pozícióból rajtholhatott, magát a futamot pedig a huszonharmadikként zárta.

Főnöke, Barry Ryan szerint pedig reális esély van arra, hogy a fiatal versenyzőnek jövőre még több amerikai bevetése legyen.

„Jó ideje mondogatom már Bettynek [Klimenko, az Erebus alapító-tulajdonosa], hogy meg kellene fontolnunk a NASCAR-t” – nyilatkozta Ryan az AutoNationnek.

„Brodie is nagyon érdeklődik iránta és szerintem butaság lenne, ha nem fejlesztenénk tovább a kapcsolatunkat az RCR-rel, mivel mindkét csapatnak az érdekét szolgálná. Ők határozottan értékesnek tartanák ezt a road-programjuk szempontjából, ahogyan számunkra is komoly jelentőséggel bírna. Ha át tudnánk küldeni [az USA-ba] néhány szerelőnket, mérnökünket, akkor rengeteget tudnának tanulni. Ezért mentem én magam is a spái és dubai 24 órásra, Makaóra, valamint egy rakás ilyen versenyre, mert sokat lehet tanulni.

Ryan leszögezte, hogy konkrétumokról csak azután tud beszámolni, ha nyilvánosságra került a Cup és Supercars versenynaptára.

„Abszolút nem reklámfogásról van szó. Egyszerűen hiszünk magunkban és biztosra akarunk menni, hogy nem csak egy Supercar-csapat vagyunk, hanem más kategóriákban is megálljuk a helyünket.”