A McLaren megnevezte új partnercsapatát

A McLaren megnevezte új partnercsapatát
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA McLaren Racing hivatalosan bejelentette, hogy a 2024-es IndyCar-szezontól partnerségre lép a Juncos Hollinger Racinggel.

Ennek első szakaszaként főként a kereskedelmi és stratégiai összefonódásra koncentrának, a közös növekedést szem előtt tartva.

Bővebb részletek egyelőre nem láttak napvilágot, a hírek szerint azonban a soron következő idényben a JHR legalább egy autója viselni fogja a McLaren színeit és néhány szponzoron is osztozni fognak.

A két Chevrolet-motoros gárda az újonnan megkötött frigyet tehetségondozásra is használni szeretné, lehetőséget nyújtva a tapasztalaszerzésre mérnökök, szerelők és versenyzők számára.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy csapatunk minden területét erősítsük” – idézi a McLaren közleménye a frissen kinevezett csapatfőnököt, Gavin Wardot.

„A Juncos Hollinger Racinggel kötött stratégiai szövetség mindkettőnk számára nagy segítség kereskedelmi és marketing oldalról, továbbá új módokon aknázhatjuk ki a McLaren márkanevet.”

A wokingiak Ward kinevezése mellett a minap azt is megerősítették, hogy a 2004-es IndyCar-bajnok, egyben a 2013-as Indy 500 győztese, Tony Kanaan lett az új sportigazgató.

A gárda jövőre három teljes szezonos autót indít Pato O’Warddal, Alexander Rossival, valamint a Dale Coyne Racingtől átigazolt David Malukasszal a volán mögött.

Az Indianapolis 500-on ismét hadrendbe állítják negyedik, részidős Dallara-Chevyjüket is, ezúttal már Kyle Larsonnal.

A JHR idén bővült kétautóssá, miután Callum Ilott mellé becsatlakozott az argentín túraautó-sztár Agustín Canapino.

A két pilóta szerződéshosszabbítását egyelőre nem erősítették meg.