Sajtó: Vadonatúj versenypálya debütál a NASCAR Cup 2024-es naptárában

Sajtó: Vadonatúj versenypálya debütál a NASCAR Cup 2024-es naptárában
credit: Penske Entertainment/Chris OwensA hírek szerint már tényleg nem kell sokat várnunk arra, hogy leleplezzék a NASCAR Cup Series 2024-es versenynaptárát.

A széria jövő évi menetrendjét tekintve jelenleg öt futam dátuma tekinthető biztosnak:

Február 4.: Busch Light Clash
Február 18.: Daytona 500
Május 19.: All-Star Race
Július 21.: Brickyard 400
November 3.: Bajnoki döntő

A bajnokságon kívüli, szezonindító Clash a következő idényben is marad az LA Coliseumban, ahogyan a szintén pontozás nélküli, egymillió dolláros fődíjú all-star sem hagyja el a North Wilkesboro Speedwayt.

A szezonzáró bajnoki döntő helyszíne is változatlan marad a Phoenix Raceway képében.

A rajongók többségének nagy örömére pedig már az is hivatalosnak tekinthető, hogy a mezőny búcsút int az Indianapolis Motor Speedway roadjának és a Brickyard 400-zal visszatérnek a 2.5 mérföldes oválra.

Emellett jövőre már nem leng a zöld zászló a Bristol Motor Speedway dirtén, ehelyett mindkét versenyt ismét a pálya eredeti betonborításán fogják lebonyolítani.

Az Auto Club Speedway ugyancsak nem kap helyet a naptárban, köszönhetően a tervezett átalakításnak.

A fontanai ovál pótlásaként felmerült egy nemzetközi forduló lehetősége is a kanadai Montréalban lévő Circuit Gilles Villeneuve által, ezen tárgyalások azonban a hírek szerint megrekedtek.

A mindig megbízható The Athletic információi szerint az ACS utódja végül egy közismert, a Cup által azonban még soha nem használt létesítmény, az Iowa Speedway lesz.

Az állam kormányzója, Kim Reynolds október 3-ára, keddre már ki is írt egy sajtótájékoztatót, hogy bejelentsen egy vadonatúj, kiemelt sporteseményt.

Az Iowa Speedway 2006-ban nyitotta meg kapuit és jelenleg az IndyCar, az Indy NXT és az ARCA Menards Series mezőnyét fogadja. Korábban azonban megfordult itt a NASCAR Truck és Xfinity Series is.