A bántalmazott NASCAR-pilóta édesanyja szerint előre kitervelt támadás történt Talladegán

NASCAR: Sanchez édesanyja szerint Crafton előre kitervelte a támadástLassan egy Amerikában oly’ népszerű bírósági show-ba illővé kezd válni a NASCAR Truck Series szombati bunyója. Legalábbis abban a tekintetben, hogy az érintettek egymás után állnak elő a saját „vallomásaikkal”.

Mint ismert, a Talladega Superspeedwayen lebonyolított verseny végén tömegbaleset történt, aminek kiváltó oka Matt Crafton és Nick Sanchez ütközése volt. Az incidens miatt előbbi háromszoros bajnok egyértelműen az újoncot tette felelőssé, dühe pedig a leintés után tettlegességbe torkollott.

A 22 éves Sanchez állítása szerint Crafton a garázsok területén, váratlanul támadt rá, aminek eredményeként az orvosi központban kötött ki véráztatta arcával.

A 47 esztendős veterán azonban később úgy védekezett, hogy igenis történt köztük szóváltás az ütést megelőzően.

A történetbe most bekapcsolódott Sanchez édesanyja is, aki közvetlen közelről nézte végig, amint Crafton megpróbálja átrendezni fia vonásait.

„Köszönöm mindenkinek a verseny utáni telefonhívásokat és üzeneteket” – írta Facebookon Shanie Rosen Sanchez.

„Nick jól van. Mindannyian nagyra értékeljük a felénk tanúsított aggodalmakat és szeretetet. Azokhoz szólnék, akik nem tudják, hogy pontosan mi is történt. A futamot követően Nick és PR-osa, Christy együtt sétáltak vissza a csapat kamionjához. Mi Renével [Sanchez édesapja] körülbelül tíz lépéssel mögöttük mentünk. Egy szempillantás alatt viszont, szó szerint a semmiből ott termett egy versenyző – szerintünk néhány gumiabroncs mögött bujkált-, majd megkocogtatta Nick vállát. Amikor a fiam megfordult, hogy megnézze ki az, az illető rögtön ütött.

Nem szólt egy árva szót sem és semmiféle konfrontáció sem előzte meg, simán csak lecsapott rá…. Ez a versenyző már át volt öltözve utcai ruhába, hogy elvegyülhessen a többiek között. Nyilvánvalóan arra várt, hogy Nick odaérjen. Ezt az egészet előre eltervezte.

Ahogyan Nick monda, ez egy aljas húzás volt. Bárki, aki ismeri őt tudja, hogy nem agresszív ember és sosem tenne ilyen másokkal, de még esélye sem nyílt rá, hogy megvédje magát.

Szülőként a legutolsó dolog, amit látni akarsz, hogy valaki a szemed láttára támad rá a saját gyerekedre… Nehéz kifejezni azt, amit most érzek… Az undorító szó még enyhe rá… Nem is tudom, mit mondhatnék még. Fel vagyok dúlva és szomorú vagyok.

Mindez egy olyan incidens miatt volt, ami rendszeresen megtörténik a pályán. A videó megtekintése után a legtöbben azon a véleményen vannak, hogy nem Nick hibája volt. Függetlenül viszont attól, hogy ki is a felelős, még csak arra sem volt képes, hogy odamenjen hozzá és megbeszéljék. Ez tiszteletlen és gyáva dolog, különösen egy 47 éves veterán versenyzőtől, akinek példaképnek kellene lennie. Igen, egy 47 éves férfi húzott be Nicknek.

Ami a versenyt illeti, Nick fantasztikus munkát végzett. Megnyerte az első szakaszt, a másodikban másodikként zárt. Az utolsóban büntetés miatt hátrasorolták, de végül feljött és a hetedikként fejezte be.”

Az elmúlt időszakban több verekedés is történt a pályákon, de büntetést egyetlen esetben sem osztottak ki. A NASCAR azonban minden esetet külön kezel, így nem lehet kizárni, hogy most szankcionálni fogják az érintetteket.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>VIDEÓ: Véresre verte ellenfelét a többszörös NASCAR-bajnok, válaszként az újonc halálosan megfenyegette