Véres összecsapás a NASCAR-ban: Crafton szerint Sanchez hazudik

Véres összecsapás a NASCAR-ban: Crafton szerint Sanchez hazudikMindeddig csak Nick Sanchez álláspontját ismertük a NASCAR Truck Series szombati, talladegai futamát követően kitört verekedés kapcsán.

Mint ebben a cikkben részletesen kitértünk rá, az újonc pilóta a verseny utolsó restartjánál ütközött össze Matt Craftonnal, egy többautós karambolt eredményezve.

Az incidens után a háromszoros bajnok leparkolt Sanchez pitjében, majd ott is hagyta a 88-as számmal jelölt Fordját.

Nem sokkal később, már a garázsok területén pedig kitört a bunyó, aminek következtében a 22 éves floridai vérben úszó arccal kötött ki az orvosi központban, majd elhintette, hogy nagy valószínűséggel eltört az orra is.

Dühében pedig arra sem volt rest, hogy halálosan megfenyegesse Craftont.

Az eset kapcsán Sanchezt azt is elmondta, hogy a 47 éves veterán váratlanul támadt rá, neki pedig esélye sem volt a védekezésre.

Egy nappal később azonban Crafton is előállt a saját verziójával azt állítva, hogy fiatal ellenfele egy fontos részlet terén nem mond igazat.

„Jöjjön az, amit nem rögzítettek videón” – írta a ThorSport Racing pilótája a közösségi médiában.

„Először is térjünk rá arra a váratlan ütésre. Mielőtt a kamerák venni kezdték volna, én odamentem Nickhez és annyit mondtam: ‘hé’. Amikor megfordult, hozzátettem, hogy ‘mi a….’. Ekkor szabadult el a pokol. Váltottunk pár szót, nyilvánvalóan felkeltettem a figyelmét, mindezt még azelőtt, hogy bármilyen fizikai konfrontáció történt volna. Egyáltalán nem volt szó váratlan ütésről. Lehet, hogy nincs videó, de rengeteg szemtanú van rá.

Másodszor, az emberek nem veszik figyelembe, hogy ő viszont tényleg váratlanul ütött meg engem 200 mph-s sebesség mellett. Úgy tolta előre az autómat, hogy esélyem sem volt bármi tenni ellene. A verseny alatt többször is figyelmeztették őt, hogy ezzel tömegbalesetet fog okozni, amiben emberek sérülhetnek meg.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy egyes versenyzők nem mutatnak semmiféle tiszteletet a pályán. Itt volt az ideje, hogy valaki végre megszólaljon. Büszke vagyok-e arra, hogy végül tettlegességig fajult? Nem. Ugyanakkor ha jól tudom a mezőnyben felnőttek vannak. Ha egy férfi rám néz és fenyeget, akkor arra reagálni fogok. Főleg, ha az indulatok már korábban elszabadultak a pályán.

Bocsánatot kérek a csapatomtól, a szponzoraimtól és partnereimtől, a családomtól, valamint a NASCAR közösségtől a negativitásért és azért, hogy elvontam a figyelmet egy jó versenyről Talladegán.”

A NASCAR már szombaton bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.


VIDEÓ: Véresre verte ellenfelét a többszörös NASCAR-bajnok, válaszként az újonc halálosan megfenyegette


Az elmúlt év során már több esetben is a biztonsági embereknek kellett szétválasztani pilótákat.

Az Xfinity Series tavaly tavaszi, martinsville-i futamán Ty Gibbs rontott rá Sam Mayerre, aminek következtében utóbbi pilóta szemöldöke felszakadt, egy NASCAR-tisztviselőt pedig lábsérüléssel kellett kórházba szállítani.

Gibbst végül 15.000 dollárra büntették, mivel a leintés után ráparkolt kollégája autójára. Magáért a verekedésért viszont semmit sem kapott.

Ősszel, szintén Martinsville-en már Austin Hill húzott be egyet Myatt Snidernek, de végül ő is megúszta szankciók nélkül.

A balhé a Cupot sem kerülte el.

Októberben, Las Vegasban Bubba Wallace inzultálta a pálya kellős közepén Kyle Larsont.

A 23XI Racing pilótáját a következő futamról eltiltották, de nem az ellenfelével szembeni erőszakos fellépés, hanem az azt megelőző ámokfutása miatt, aminek során teljes sebességgel, szándékosan kiütötte az 5-ös Chevyt.

Idén májusban, Kansasben Ross Chastain és Noah Gragson verekedett össze, de büntetést ebben az esetben sem róttak ki.

A NASCAR azonban a szabályok értelmében minden egyes esetet külön kezel, így a Crafton vs. Sanchez összecsapás kapcsán jelenleg nem lehet kizárni a szankciókat.