NASCAR: Két versenyzőt is kórházba kellett szállítani a drámákkal tűzdelt, talladegai futamon

NASCAR: Két versenyzőt is kórházba kellett szállítani a drámákkal tűzdelt, talladegai futamonIgazi flúgos futamot hozott a NASCAR Truck Series szombati, talladegai versenye.

A rájátszás top 8-as körének második fordulóját képezett Love’s RV Stop 250 nem nélkülözte a drámákat, végül egy nagy visszatérő győzelmét hozva.

A nemzeti harmadosztály 2018-as bajnoka, Brett Moffitt idei első startját teljesítette a szériában. A visszatérése pedig nem is lehetett volna ütősebb.

Az overtime kezdetén még Christian Eckesnek állt a zászló, egy elrontott blokk után azonban a McAnally-Hilgemann Racing versenyzője visszaesett egészen a tizenkilencedik helyig. Ezt kihasználva Moffitt magabiztosan húzta be karrierje tizennegyedik Trucks-diadalát, ebből az elsőt a Talladega Superspeedwayen.

Másodikként, 0.089 másodperc lemaradásban Ben Rhodes zárt, míg a harmadik helyet Dean Thompson szerezte meg.

Borzalmas napja volt azonban Zane Smith-nek.

Az első szakaszt követő kiállási hullám során a címvédő megcsúszott és keresztbe fordulva állt be a Front Row Motorsports pitjébe. A manőver során sikerült telibe kapnia a kerékcseréért felelős egyik szerelőjét, Charles Planket, aki óriási erővel csapódott a 38-as Ford hátuljára.

Szerencsére a szakember sértetlenül megúszta a balesetet, az autó azonban már ezt nem mondhatta el magáról. Ráadásul Smith-nek hamarosan a gárázs felé kellett vennie az irányt váltóhiba miatt.

Hosszú szervizelés után visszatért ugyan a pályára, de be kellett érnie a harminckettedik hellyel, 44 kör hátrányban.


VIDEÓ: Kőkemény! Brutális ütést kapott a NASCAR-szerelő, majd folytatta a munkát, mintha mi sem történt volna


Nála is rosszabbul járt azonban Stewart Friesen és Greg Van Alst, akik egyenesen kórházban kötöttek ki.

Előbbi pilóta a 38. körben, egy többautós incidens szenvedő alanyaként vágódott hatalmas erővel a falnak. Ezt követően saját erőből kászálódott ki az autójából, de szemmel láthatóan fájdalmakkal küszködött, majd azonnal le is ült a földre.

A Halmar Friesen Racing társtulajdonosaként is jegyzett 40 éves veteránt az orvosi központban tett látogatása után azonnal a helyi kórházba szállították további kivizsgálások céljából.

Alig másfél órával később Van Alst követte őt.A Young’s Motorsportsnak vezető indianai a 92. körben bekövetkezett tömegbaleset során ütközött frontálisan a külső fallal, aminek hatására egy pillanatra négy kerékkel el is hagyta az aszfaltot.

Friesent helyi idő szerint vasárnap hajnalban kiengedték a kórházból, Van Alstról azonban a cikk készítésének idején még nem álltak rendelkezésre információk.

A futamon összesen hat alkalommal került elő a sárga, kétszer pedig a piros zászló.

A kedélyek pedig a leintés után sem nyugodtak le. Sőt.

Részletek: Véresre verte ellenfelét a többszörös NASCAR bajnok, válaszként az újonc halálosan megfenyegette