Lando Norris csatlakozik a McLaren IndyCar-pilótáihoz a sonomai Velocityn

Lando Norris csatlakozik a McLaren IndyCar-pilótáihoz a sonomai Velocityn
credit: McLaren RacingVintázs autókkal melegít be a Las Vegas-i Nagydíjra Lando Norris.

A McLaren ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy Forma-1-es csapatuk sztárja is csatlakozik indycaros kollégáihoz, Alexander Rossihoz, Pato O’Wardhoz és Tony Kanaanhoz a november 10-12-én megrendezésre kerülő Velocity Invitationalen.

Az esemény során retró versenygépek veszik birtokukba a Sonoma Racewayt, beleértve a wokingiak néhány legendás modelljét.

A helyszíni nézők megcsodálhatják száguldás közben többek között az 1991-ben Ayrton Senna által vezetett MP4/6-10-et, a Niki Lauda utolsó, 1984-es győzelmét hozott MP4/2-t és azt az M23-at is, amellyel Emerson Fittipaldi 1974-ben megszerezte a McLaren legelső konstruktőri, valamint egyéni világbajnoki címét is az F1-ben.

„A Velocity Invitational egyedülálló lehetőséget kínál az autósport megszállottjainak arra, hogy saját szemükkel láthassák a McLaren Racingre jellemző teljesítményt, kiválóságot és innovációt” – mondta a rendezvény kapcsán Zak Brown, aki maga is volán mögé fog ülni.

„Ez gazdag örökségünk ünnepe, egyúttal pedig meghívás arra, hogy testközelből tapasztalják meg a sebesség és a történelem összefonódását. Izgatottan várjuk, hogy idén is részesei legyünk ennek és megünnepeljük a csapatunk 60 éves fennállását.”

A tavalyi, még Laguna Secán lebonyolított Velocityn O’Ward pályára vihette azt az MP4/5B-t, amivel Senna 1990-ben behúzta második világbajnoki címét.

A legnagyobb attrakciót azonban Mario Andretti szolgáltatta, aki először pattanhatott be egy modern F1-es autóba a 2013-as MP4-28a képében.