HIVATALOS: A NASCAR visszatér az IMS ováljára

HIVATALOS: A NASCAR visszatér az IMS ováljára
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiEgy ideje már sejteni lehetett, most azonban hivatalossá is vált, hogy a NASCAR 2024-ben visszaköltözik az Indianapolis Motor Speedway 2.5 mérföldes ováljára.

A változás egyaránt érinti a Cup és Xfinity Series mezőnyét.

A nemzeti másodosztály július 20-án, míg a királykaegória versenye július 21-én kapja meg a zöld zászlót.

Főszponzorként a PPG-t jegyzik.

„Az elmúlt három évben izgalmas volt nézni, amint a NASCAR Cup és Xfinity Series pilótái az IMS roadján rótták a köröket” – idézi a bejelentés kapcsán kiadott sajtóközlemény a pálya elnökét, Doug Bolest.

„A 30. évforduló alkalmából való visszatérés azonban egyaránt a várva várt hazatérést jelenti a versenyzők és szurkolók számára. Legyen szó régi rajongókról, akik az elmúlt három évtizedet velünk töltötték, vagy az újakról, a vissszatérés ünneplése mindenki számára kihagyhatatlan és felejthetetlen lesz.”

A NASCAR Cup 1994-ben látogatott el először a legendás létesítménybe, aminek részleteiről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Hogyan szentségtelenítette meg a NASCAR az Indy 500 templomát?


Az Xfinity 2012-ben rendezett először futamot az IMS-en, még szintén az oválon.

Nyolc évvel később a széria már a belső, technikás vonalvezetésre váltott, a következő idényben pedig a Cup is csatlakozott hozzájuk.

„Mindig is hatalmas megtiszteltetés az IMS-en versenyezni” – nyilatkozta Kyle Larson, aki szűk két hónappal korábban már pályára fog hajtani az ikonikus oválon, méghozzá a 108. Indy 500 keretein belül.

„A Brickyard 400 sportágunk egyik koronakékszere. Az oválon nyerni, főleg a harmincadik évfordulón azt jelenti, hogy beírod magad a történelemkönyvekbe. A futam kemény lesz, de a Hendrick Motorsports és a HendrickCars.com támogatásával remélem, hogy az 5-ös Chevyt a victory lane-re kormányozhatom és megcsókolhatom a legendás téglacsíkot.”