NASCAR: Eldőlt Ryan Preece jövője

NASCAR: Eldőlt Ryan Preece jövője
credit: Jared C. Tilton/Getty ImagesImmár három Stewart-Haas Racing autó sorsa tekinthető biztosnak a NASCAR Cup Series 2024-es szezonját tekintve.

A 14-es Fordot vezető Chase Briscoe szerződése 2026 végéig szól, míg hónapok óta hivatalosnak számít, hogy a 4-es számú autóban Josh Berry fogja átvenni a visszavonuló Kevin Harvick helyét.

A legfrissebb hír szerint pedig a #41 jelölésű gép gazdája továbbra is Ryan Preece marad.

A bejelentést maga a legfőbb érintett tette meg a SiriusXM NASCAR Radióban.

„A következő szezonban is itt leszek a 41-essel az SHR-nél” – szögezte le Preece.

„Alig várom [a jövő évet], mert máris hatalmas előrelépéseket tettünk. Tetszik az irány, amerre tartunk.”

A 32 éves versenyző idén szerződött a Gene Haas és Tony Stewart tulajdonában lévő gárdához. Az idény eddigi harminc fordulójából egyet zárt a top 10-ben, köszönhetően a richmondi Cook Out 400-on hozott ötödik helyének. Az áprilisi, martinsville-i futamot pedig a pole-ból kezdhette meg.

Augusztus végén sikerült világhírnévre is szert tennie, miután Daytonán elszenvedte a modern kori NASCAR egyik legbrutálisabb balesetét. A számos bukenccel és szaltóval fűszerezett bukás következtében csak könnyebb sérüléseket szerzett és a következő, darlingtoni futamon újra a mezőnyben volt.

Az SHR-t tekintve jelenleg már csak a 10-es Ford gazdájának személye kérdéses.

Az eredeti tervek szerint Aric Almirola már tavaly visszavonult volna, de végül meggondolta magát és idén is maradt a szériában. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 2024-es évet bevállalja-e.KAPCSOLÓDÓ: Ennél menőbb nincs – Az SHR megidézi Ricky Bobby legendáját Talladegán!