NASCAR: Alaptalan önfényezéssel vádolták Wallace-t, aztán kiderült, hogy nagyon is igaza van

Van egy statisztika, amiben Wallace magasan a mezőny felett áll
credit: Travis Hinkle/Penske EntertainmentMélységes csalódottsággal vette tudomásul Bubba Wallace, hogy a potenciális győzelem helyett csak a harmadik helyen zárta a NASCAR Cup Series múlt vasárnapi, texasi futamát.

Ennek köszönhetően a playoff top 8-as körében való biztos részvétel helyett az összetett kilencedik pozíciójába esett vissza, két ponttal a kieső vonal alá.

A 23XI Racing versenyzője az utolsó restart miatt hibáztatta magát a legjobban, mondván pont azt szúrta el, ami idén a legnagyobb erőssége.

„Igazán nagy szükségem volt a győzelemre és jó esélyem is volt rá” – nyilatkozta a leintés után.

„Fogalmam sincs, hogyan állunk most, de őszintén szólva nem is érdekel. Tudom, mit csináltam és azt is, hogy elszúrtam. A sport legjobb restartolója hatalmasat hibázott a restartnál…. Vicces, hogy működnek a dolgok.”

Ezen kijelentése után Wallace-t óriási kritikacunami érte, mondván valótlanul fényezte magát azzal, hogy azt állította, új rajtok terén nincs nála jobb versenyző a mezőnyben.

Mostanra viszont kiderült, hogy a statisztikák szerint nagyon is igazat mondott.

Az Auto Racing Analytics szerint 2023 eddigi részében az újraindítások alkalmával Wallace tudott feljönni a legtöbb helyet, összesen 98-at.

A lista második helyen a 23XI másik fele, Tyler Reddick áll 69 pozícióval, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokát a Hendrick Motorsports-os Alex Bowman foglalja el 59-cel, holtversenyben a Joe Gibbs Racingnek vezető Ty Gibbsszel.

A top 10 további tagjai: Kyle Larson (+52), Joey Logano (+51), Erik Jones (+49), Denny Hamlin (+41), Martin Truex Jr. (+35) és A.J. Allmendinger (+29).

A legrosszabb restartokkal a Stewart-Haas Racinget szolgáló Ryan Preece rendelkezik, miután ő Texasszal bezárólag 80 helyet veszített.