NASCAR: Bejelentette Josh Berry utódját a JR Motorsports

NASCAR: Bejelentette Josh Berry utódját a JR Motorsports
Smith a phoenixi győzelmét ünnepli (credit: Chris Graythen/Getty Images)Sammy Smith év végén távozik a Joe Gibbs Racingtől és jövőre már a JR Motorsports kötelékében fogja róni a köröket a NASCAR Xfinity Series mezőnyében.

A Dale Earnhardt Jr. nevével fémjelzett csapat hivatalosan bejelentette, hogy a 19 esztendős tehetség veszi át a Cup Seriesbe átigazoló Josh Berry helyét a 8-as számú Chevrolet volánja mögé, méghozzá egy több szezonra szóló szerződés által.

Smith tavaly debütált a nemzeti másodosztályban, idén pedig már teljes munkaidősként terelgeti a 18-as számú Toyotát. Márciusban megnyerte a Phoenix Racewayen rendezett futamot, amivel nem csak a pálya történetének legfiatalabb győztese lett, de egyben kvalifikálta magát a rájátszásba is.

A bajnoki hajrában jelenleg a hatodikként jegyzik.

„Sammy nagyszerűen illleszkedik a programunkhoz és a többi versenyzőnkhöz” – idézi a JRM sajtóközleménye Earnhardt Jr.-t.

„Fiatal, tehetséges pilóta, aki hajlandó tanulni és rendkívül profin végzi a dolgát. Fényes jövő áll előtte.”

A csapat már korábban megerősítette, hogy a másik három autójuk felállása változatlan marad, így az 1-esben továbbra is Sam Mayert, a 7-esben Justin Allgaiert, míg a 9-esben Brandon Jonest láthatjuk.