„Szar versenyző vagyok” – Chase Elliott magát ostorozta a texasi befutó után

“Szar versenyző vagyok” – Chase Elliott magát ostorozta a texasi befutó után
credit: Sean Gardner/Getty ImagesA NASCAR rajongói megszokhatták már, hogy Chase Elliott hajlamos vehemensen saját maga ellen fordulni, ha egy futam nem a várakozásai szerint alakul.

Több alkalommal is kifejtette már, hogy ő a csapata gyengepontja, a júliusi, Slinger Super Speedwayen rendezett Super Late Model versenyen pedig egyenesen arra kérte crew chiefjét, hogy cserélje le őt egy jobb versenyzőre.

A Hendrick Motorsports sztárja a NASCAR Cup múlt vasárnapi, texasi fordulója után sem hazudtolta meg önmagát.

A kvalifikáción csak a kiábrándító 29. rajthelyet szerezte meg, de a 9-es Chevy gárdáját vezető Alan Gustafson stratégiája révén már mindkét szakaszt a hatodik helyen zárta, az utolsó restartnál pedig egyenesen harmadikként jegyezték. A zöld zászló után azonban gyorsan elvesztette lendületét és végül csak a tizenegyedikként zárt, miközben csapattársa, William Byron behúzta az HMS kereken 300. győzelmét.

Még így is sikerült viszont értékes pontokat szereznie, így a rájátszásban szereplő autója a tizenkettedik helyről feljött a kilencedikre, mindössze két ponttal a továbbjutó vonal alá.

Elliott viszont tudta, hogy ennél sokkal többet is gyűjthetett volna, ha az a bizonyos utolsó újraindítás jobban alakul számára.

„Bocsánat srácok, sokkal, de sokkal jobbat érdemeltek ennél” – mondta keserűen a csapatrádión, miközben visszafelé tartott a pitlane-re.

Erre Gustafson így reagált:

„Fogalmam sincs, hogy mit mondjak most… Kurvára csalódást keltő ez az egész.”

Elliott tovább folytatta az önostorozást:

„Az én hibám, csakis az enyém. Kibaszottul szar vagyok. Ennyi a lényeg.”

A Cup soron következő futamának a Talladega Superspeedway ad otthont, ahol kereken egy évvel ezelőtt a 2020-as bajnok megszerezte eddigi utolsó győzelmét. Ha a végletekig kiszámíthatatlan versenyen nem teremne számára babér, akkor még mindig ott van az egy héttel későbbi charlotte-i roval, amelyen 2019-ben és 2020-ban egyaránt diadalmaskodni tudott.KAPCSOLÓDÓ: Larson falazása után Byron írt Hendrick-történelmet a texasi pokolban