Íme az IndyCar 2024-es versenynaptára!

Íme az IndyCar 2024-es versenynaptára!
credit: Penske Entertainment/Chris JonesHivatalosan is lerántotta a leplet 2024-es menetrendjéről az NTT IndyCar Series.

A hat hónapot felölelő szezon a szokásoknak megfelelően St. Petersburgben rajtol el március 10-én, a szeptember 15-ei finálé azonban már vadonatúj otthont kap Nashville utcáinak képében.

Nem ez lesz viszont az egyetlen lényeges változás.

A korábbi híreknek megfelelően március 22-23-án egy különleges, pontozáson kívüli all-star futamra kerül sor a kaliforniai Coachella Valleyben lévő The Thermal Clubban.

Az egymillió dolláros fődíjú verseny kifejezetten a tévés és streaming platformok számára készül, lévén a helyszíni közönség zömét az exkluzív country club tagjai fogják alkotni.

Erről az eseményről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Sosem látott, exkluzív verseny debütál az IndyCar naptárában


A naptár egy régi ismerőst is magában foglal a Milwaukee Mile képében, amely 2015 után először látja vendégül a széria mezőnyét.

A 1.015 mérföldes ovál egyenesen duplafordulót fog rendezni augusztus 31-én és szeptember 1-jén, ahogyan az elmúlt évekhez hasonlóan szintén kétfutamos hétvégével tér vissza nyár közepén az Iowa Speedway is.

Nem sikerült azonban megfelelő időpontot találni a Texas Motor Speedwaynek, ami azt jelenti, hogy a pálya 1997-es megnyitása óta először nem lesz az IndyCar menetrendjében.

A szériára 2024-ben is összesen tizenhét (a Thermallal együtt tizennyolc) verseny vár, tizenöt (tizenhat) vonalvezetésen. Pályatípus tekintetében négy oválra, öt utcai valamint (a country clubot is számolva) hét roadra lebontva.

A 108. Indianapolis 500 május 26-án kapja meg a zöld zászlót.

Az Indianapolis Motor Speedwayen már csak két viadal kap helyet, miután a következő idényben nem írják ki a NASCAR-ral közös fordulót a létesítmény belső, technikás részén. (A hírek szerint a stock-carosok ’24-től ismét a 2.5 mérföldes oválon fognak egymásnak feszülni.)

A naptár két villanyfényes futamot tartalmaz az iowai dupla szombati felvonása, valamint Gateway képében.

Korábban az IndyCar elhintette, hogy tető alá akarnak hozni egy versenyt Argentínában is, de jelen bejelentés erről egy szót sem említ.

Ebből adódóan az egyetlen USA-n kívüli állomás továbbra is a kanadai Toronto marad.