NASCAR: Wallace-é a pole Texasban, a komplett Hendrick Motorsports elvérzett a csoportkörben

NASCAR: Wallace-é a pole Texasban, a komplett Hendrick Motorsports elvérzett a csoportkörben
credit: Chris Graythen/Getty ImagesBubba Wallace pole-jával veszi kezdetét a NASCAR Cup Series playoffjának top 12-es szakasza a Texas Motor Speedwayen.

A 23XI Racing pilótája ezzel főkategóriás karrierje második rajtelsőségét ünnpelheti a tavalyi, michigani forduló óta.

Mellette az RFK Racinget szolgáló Chris Buescher várhatja a futam kezdetét jelző zöld zászlót.

A csapat alapvetően jó kvalifikációt zárt, hiszen a harmadik pozíciót a társtulajdonosként is jegyzett Brad Keselowski tudhatja magáénak.

A rajtrács legjobb, a bajnoki hajában már nem szereplő versenyzője Ty Gibbs lett, aki a negyedik helyet kaparintotta meg a Joe Gibbs Racing 54-es Toyotájával.

Pocsék időmérőn van azonban túl a Hendrick Motorsports.

A 300. Cup-győzelmére hajtó alakulat egyetlen autója sem jutott túl a csoportkörökön. A kvartett legjobb eredményét Kyle Larson produkálta a tizenegyedik pozícióval, míg Alex Bowman a tizennegyedik, William Byron a tizennyolcadik, Chase Elliott pedig csak a huszonkilencedik lett.

Wallace főnöke, a Joe Gibbs Racingnek vezető Denny Hamlin bejutott a második szakaszba. Itt azonban csak az utolsó, tizedik helyen végzett, miután váratlanul megszakította gyors körét. Ennek kapcsán később elmondta, hogy a 11-es Toyota viselkedése alaján úgy érezte, mindenképpen falazni fog, ha tovább erőlteti.

A JGR tájékoztatása szerint azonban nincs probléma az autóval, így extra módosítások végrehajtására sincs szükség, amelyek Hamlin hátrasorolását indokolnák.

Az Autotrader EchoPark Automotive 400 magyar idő szerint vasárnap, 21:30-kor kezdődik.