Sajtó: Alex Albon bemutatkozik a Daytona 24-en

Sajtó: Alex Albon bemutatkozik a Daytona 24-en
credit: Peter Fox/Getty ImagesAz elmúlt hetekben már több alkalommal is felröppent a pletyka, hogy egy Forma 1-es versenyző is indulni fog a 2024-es Daytona 24-en.

A megbízható, belső forrásokkal rendelkező Marshall Pruett információi szerint pedig a szóban forgó személy nem más, mint Alex Albon.

A veterán riporter úgy tudja, hogy a 27 éves thai a négyszeres győztes Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport színeiben ejtheti meg debütálását a világ egyik legnagyobb, egynapos viadalán.

Ezen csapat színeiben ünnepelhetett a daytonai victory lane-en többek között 2017-ben Jeff Gordon, majd két évvel később Fernando Alonso is.

„Szóba került, hogy egy F1-es versenyző is nevezhet a Rolex 24-re” – mondta Pruett a saját, ‘The Week In Sports Cars’ című podcastjében.

„Úgy hallottam, hogy ő Alex Albon, a William pilótája. Van egy konkrét forrásom, aki teljes mértékben makulátlan, ha információkról van szó. Nem magától a csapattól származik ez a hír, de számomra nagyon menő.”

A WTR/AA jövőre már két teljes szezonos Acura ARX-06-ot indít az IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTP-kategóriájában, amelyeket a Jordan Taylor – Louis Deletraz, valamint a Ricky Taylor – Filipe Albuquerque duó fog terelgetni az idény összes futamán.