NASCAR 2024: A Clash marad a Coliseumban és becsatlakozik a mexikói testvérszéria is!

NASCAR: A mexikói testvérszéria is csatlakozik a Cup jövő évi Clash-éhez
credit: Jared C. Tilton/Getty Images

NASCAR: A mexikói testvérszéria is csatlakozik a Cup jövő évi Clash-éhez


A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy 2024-ben is az LA Memorial Coliseum fogja megkapni a zöld zászlót a Cup Series hagyományos szezonindító, bajnokságon kívüli versenye.

A február 4-én rendezendő, zenei fesztivállal fűszerezett eseményhez ráadásul egy betétkategória is csatlakozni fog a NASCAR Mexico Series képében.

Ebben a bajnokságban kezdte meg profi stock-car karrierjét az immár a Trackhouse Racingnek verenyző Daniel Suarez is.

A stadionjában kialakított, negyedmérföldes oválon 2022-ben adott otthont először a Clashnek. Akkor Joey Logano ért célba elsőként, míg idén már Martin Truex Jr. diadalmaskodott.

Ezen pálya kiépítése nem kevés pénzbe került a NASCAR számára, hogy aztán a futam után en bloc feltörjék az egészet és ismét sportályává alakítsák vissza.

Korábban felröppentek olyan hírek, hogy az LA Coliseum éles, pontozásos futamot kaphat. A vonalvezetés rövidsége miatt azonban eleve lehetetlen küldetésnek tűnt, hogy legalább harminchat autó érdemi versenyt teljesíthessen rajta, nem beszélve a pitlane kialakításáról.

A jövő évi Cup-naptárat tekintve már három forduló időpontja számít fixnek:

Február 4.: Busch Light Clash (LA Coliseum)
Február 18.: Daytona 500 (Daytona International Speedway)
November 3.: Bajnoki döntő (Phoenix Raceway)

Néhány nappal ezelőtt az is hivatalossá vált, hogy a soron következő szezonban már nem tér vissza a Bristol Motor Speedway dirtje.

Bővebben: Ennyi volt: Elkaszálták a NASCAR bristoli dirtfutamát