Meglepő versenyzőt igazolt ötödik autójába az IndyCar bajnokcsapata

Meglepő versenyzőt igazolt ötödik autójába az IndyCar bajnokcsapata
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiHatalmas lehetőséghez jut Kyffin Simpson.

A Chip Ganassi Racing hivatalosan bejelentette, hogy jövőre indítanak egy ötödik teljes szezonos autót is, amelynek volánját a 18 éves kajmán-szigeteki versenyző kapja meg.

Simpson 2022-ben lett a CGR utánpótlás-pilótája, aminek részeként az elmúlt két szezont már az Indy NXT-ben töltötte. A tavalyi évet a bajnokság összetettjének kilencedik, míg az ideit a tizedik pozíciójában zárta.

A szériában eltöltött huszonnyolc futamából hatot zárt a top 5-ben, egyéni legjobbjának pedig egy második hely számít a júliusi, Mid-Ohió-i fordulóról.

A fiatal versenyző programjában szerepet játszik édesapja, David Simspon is, akinek cége, a Ridgeline Lubricants a CGR egyik kiemelt szponzorának számít.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Kyffin október 11-én, az Indianapolis Motor Speedwayen ejtheti meg első ováltesztjét a csapattal. Ekkor fog pályára hajtani Ganassiék másik újonca, Linus Lundqvist, a Meyer Shank Racingnek vezető Tom Blomqvist, valamint a McLarennel az Indy 500-ra készülő Kyle Larson is.

Ezt megelőzően utoljára 2020-ban szerepelt egy gárda öt teljes munkaidős autóval az IndyCarban. Akkor az Andretti Autosport égisze alatt versenyzett Ryan Hunter-Reay, Zach Veach, Alexander Rossi, Marco Andretti és Colton Herta.

A CGR idén Alex Palou révén újra bajnoki címmel fejezte be az évet a szériában, továbbá Marcus Armstrong személyében ők prezentálták az év újoncát is.

Utóbbi pilóta a soron következő idényben már szintén részt vehet az összes futamon Palou, Lundqvist, Scott Dixon, na és persze Simpson oldalán.