Gyász: 44 évesen elhunyt Sherry Pollex, a NASCAR leginspirálóbb nője

Gyász: 44 évesen elhunyt Sherry Pollex, a NASCAR leginspirálóbb nője
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR Media44 esztendős korában örökre lehunyta szemeit Sherry Pollex.

A NASCAR közösségén belül hatalmas népszerűségnek és elismerésnek örvendett hölgy közel egy évtizeden át harcolt a halálos kórral szemben.

„Mély fájdalommal tölt el bennünket, hogy szeretett lányunk és nővérünk, Sherry szeptember 17-én, vasárnap, békésen elment” – áll a család közleményében.

„Már nem szenved többé és visszatért az Úr karjaiba. Ahogyan mindannyian tudjuk, Sherry a lehető legteljesebben élte életét és ezrekre, ha nem milliókra volt hatással. A családja és barátai iránti szeretete, a Catwalk-gyerekek felé tanúsított imádata örökre élni fog. Kérünk mindenkit, csatlakozzanak hozzánk, hogy közösen mondjunk köszönetet Istennek azért, mert nekünk adta Sherryt. Folytatni fogjuk az örökségét és gondoskodunk azokról, akiknek szükségük van rá. Sherry a szívünkben él tovább.”

Truex és Pollex 2005-től 2023 januárjáig alkotott egy párt.

Sherrynél 2014-ben diagnosztizáltak 3-as stádiumú petefészekrákot, az ötéves túlélési esélyeit pedig mindössze 30%-osnak ítélték.

Ő azonban rácáfolt az orvosok jóslataira és a megterhelő kezelések során is igyekezett a legaktívabb maradni.

Számos jótékonysági programot indított daganattal küzdő sorstársai számára, a kifejezetten beteg gyerekek megsegítésére szervezett éves divatbemutatói – amelyen többek közt NASCAR-pilóták vonulnak a kifutón – pedig mára legendássá váltak.

Sherry az elmúlt időszakban kevesebbet szerepelt a nyilvánosság előtt. Ennek okáról tavaly nyáron, a The Athleticnek adott exkluzív interjújában beszélt bővebben.

Akkor elárulta, hogy a hagyományos kezelési módszerek már nem használnak neki, aminek következtében rosszabodott az állapota és a rák már a tüdejére is átterjedt.

„Az orvosaim folyton azt mondogatják: ‘Nem tudjuk, hogy mit csináljunk veled, mert még sosem volt olyan páciensünk, mint te. Háromszor is felépültél, számtalan kezelésen átestél. Teljesen egészségesnek tűnsz.’ Ha elsétálok melletted az utcán, akkor eszedbe sem jutna, hogy beteg vagyok. Ha viszont ránéznél a leleteimre, akkor teljesen nyilvánvaló válik: daganatom van.”

A rossz prognózis ellenére azonban próbált optimista maradni és rendületlenül kutatott alternatív, vagy akár kísérleti fázisban lévő megoldások után.

A betegség végül azonban legyőzte őt.

A jótékonysági divatbemutatója legutóbbi felvonását múlt pénteken rendezték meg. A házigazda Truex volt, a kifutón pedig olyan Cup-versenyzők vonultak fel, mint például Kyle Larson, Ryan Blaney, Ricky Stenhouse Jr., Joey Logano, Christopher Bell és Tyler Reddick.

Sherry Pollex valódi példaképnek számított, folyamatosan arra inspirálva az embereket, hogy soha nem szabad feladni és minden helyzetből a legjobbat kell kihozni, közben másoknak is segítséget nyújtva.

Nyugodj békében.