„Már a csapatomért, nem pedig a kritikusokért versenyzek” – Wallace megcsinálta azt, amire sokan képtelennek tartották

“Már a csapatomért, nem pedig a kritikusokért versenyzek” – Wallace megcsinálta azt, amire sokan képtelennek tartották
credit: Meg Oliphant/Getty ImagesA NASCAR Cup alapszakaszának vége felé a közösségi médiában rengetegen kijelentették, hogy zéró esélye van Bubba Wallace-nak a playoffba jutásra.

A 23XI Racing pilótája megcsinálta.

Ezt követően ugyanezek a hangok ellentmondást nem tűnően közölték, hogy biztosan egyike lesz az első négy kiesőnek.

Wallace erre is rácáfolva beverekedte magát a top 12-es szakaszba.

Ez a tény őt magát is olyannyira letaglózta, hogy a magyar idő szerint vasárnap hajnalban véget ért bristoli verseny után egy ideig ki sem szállt az autójából. Amikor pedig ezt végül megtette, rögtön le is huppant a földre.

„Azt hittem, hogy a daytonai alapszakasz-finálé stresszes volt, de ez a mostani futam még arra is rátett egy lapáttal” – nyilatkozta később a médiának a 29 éves alabamai, akit az ötszázadik kör végén a tizennegyedikként intettek le.

„Az évek során rengetegszer saját magamat vertem meg és sokszor olyan hangnemet ütöttem meg önmagammal szemben, mint azok az [őt kifújoló] hangok a lelátón. Látni, hogy masírozunk előre rendkívül fontos mentális szempontból nekem, a csapatnak és mindenki másnak is, aki érintett ebben az egész programban. Muszáj így folytatnunk.

Szerintem nagyon sokszor pontosan azzal tettem magamnak keresztbe, hogy a csapatért való versenyzés helyett inkább a kételkedőknek akartam bizonyítani, hogy tévednek. Amikor viszont magadra és a körülötted lévő gárdára koncentrálsz, akkor minden a helyére kerül. Ez nagyon klassz.”

Wallace sikerét ezúttal is a helyszínről nézte végig a 23XI társtulajdonosa, az élő kosaraslegenda Michael Jordan is. A gárdának ráadásul duplán is jó napja volt, hiszen a győzelmet a másik tulaj, Denny Hamlin szerezte meg a Joe Gibbs Racing 11-es Toyotájával.

„Bassza meg, igen!” fakadt ki Bubba.

„Próbálom összeszedni a gondolataimat, de annyira tele vagyok most érzelmekkel. A futam végén azt mondtam hangosan magamnak, hogy ‘büszke vagyok rád, kölyök’. Párszor majdnem feladtam, frusztrált voltam magam és mások miatt is, most azonban végre összejött. Azt tettem, amit kellett. Szóval, ez egy különleges nap, amit meg kell becsülnünk és nem lehetünk önelégültek. Készen állunk a további munkára.

Nyomás alatt készül a gyémánt.”


KAPCSOLÓDÓ: A győztes Hamlin beszólt a rajongóknak, Logano és Harvick búcsúzott a rájátszástól Bristolon