NASCAR: Bell már megint pole-ban, Larson tökutolsó Bristolon

NASCAR: Bell már megint pole-ban, Larson tökutolsó Bristolon
credit: Meg Oliphant/Getty ImagesMi a közös a NASCAR Cup Series idei rájátszásának eddig három fordulójában?

A pole-os személye.

Christopher Bell Darlington és Kansas után most, a Bristol Motor Speedwayen rendezett kvalifikáción sem talált legyőzőre, behúzva ezzel idei hatodik rajtelsőségét.

A Joe Gibbs Racing versenyzője 15.109-es köre révén landolt az élen, 0.008 másodpercet verve csapattársára, Denny Hamlinre.

A második sorból William Byron (Hendrick Motorsports) és Michael McDowell (Front Row Motorsports) várhatja a startot jelző zöld zászlót, míg a harmadikat a Martin Truex Jr. (JGR) – Brad Keselowski (RFK Racing) duó alkotja.

Közvetlenül mögöttük a hajszálpontosan megegyező időt hozott Chase Elliott (HMS) és Ty Gibbs (JGR) indulhat.

Az időmérőt megelőző edzés legjobbja, Kyle Larson azonban csak a legutolsó, harminchatodik pozíciót tudhatja magáénak.

A 2021-es bajnok az első körén kis híján elvesztette uralmát az HMS 5-ös Chevyje felett. Bár az autót meg tudta fogni, de végül annyi lendületet vesztett, hogy a második körére is keresztet vethetett.

A Bass Pro Shops Night Race a rájátszás top 16-os szakaszának fináléját is képezi, ami azt jelenti, hogy a leintés után négy versenyző elbúcsúzhat az idei bajnoki címről szőtt álmaitól.

A futamot az eredeti tervekkel ellentétben egy órával hamarabb – magyar idő szerint vasárnap, 0:30-kor – rendezik a fenyegető eső miatt.