Ennyi volt: Elkaszálták a NASCAR bristoli dirtfutamát

Ennyi volt: Elkaszálták a NASCAR bristoli dirtfutamát
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARMindössze három év után véget ért a Bristol Motor Speedway dirtjének NASCAR-pályafutása.

A szervezet hivatalosan bejelentette, hogy jövőre már a létesítmény mindkét futamát az eredeti, betonborításon fogják lebonyolítani.

A BMS félmérföldes oválját 2021-ben alakították át először agyagos-salakos felületűvé, aminek révén a királykategóriát képező Cup Series fél évszázad után először rendezhetett versenyt ilyen pályatípuson.

Az első fordulót Joey Logano nyerte, tavaly már Kyle Busch diadalmaskodott, míg idén Christopher Bell ünnepelhetett a kockás zászló után.

„Véleményem szerint a NASCAR az utóbbi években fantasztikus munkát végez azzzal, hogy új dolgokkal kísérletezik” – nyilatkozta a BMS elnöke, Jerry Caldwell a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Az emberek szeretik a sportunkat, a tradíciókat, ugyanakkor szeretnek újdonságokat is látni, ahogyan néhány esetben szívesen visszatérnek a régi gyakorlathoz is. Legyen szó North-Wilkesboróról, dirtről, vagy épp a chicagói utcai futamról, ezek mind remek dolgok.

Van, amit csak rövid ideig csinálunk, aztán változtatunk és visszakanyarodunk a korábbi módihoz. Pontosan ezt tettük most is. Szerintem a bristoli dirt nagyszerű volt, én nagyon szerettem. Eljött viszont az idő arra, hogy tavasszal is újra a betonon legyen a mezőny és egy évben kétszer lássuk, hogy mit tudnak ezen a borításon.”

A Cup 2024-es versenynaptárának leleplezése még várat magára, így egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen dátumot fognak kapni a BMS versenyei.