Indy 500: Megvan Kyle Larson újoncvizsgájának pontos dátuma

Indy 500: Megvan Kyle Larson újoncvizsgájának pontos dátuma
credit: Penske Entertainment/Chris OwensMár nem sokáig kell várnia Kyle Larsonnak arra, hogy pályára vigye a McLaren 17-es számú Dallara-Chevyjét.

Hetek óta tudni lehetett, hogy a 2024-es Indy 500-ra készülő versenyző október folyamán tesztelheti először leendő munkaeszközét az Indianapolis Motor Speedwayen.

Most viszont már hivatalossá vált a konkrét dátum is, ami nem más, mint október 11., szerda.

A nap során Larson nem csak életében először körözhet egy IndyCar-autóval, de egyúttal megkísérli teljesíteni a legendás futamon való részvételhez nélkülözhetetlen, három fázisból álló Rookie Orientation Programot is.

A 2021-es NASCAR Cup-bajnok nem egyedül lesz a két és fél mérföldes oválon.

Rajta kívül még szintén le szeretné tudni a ROP-ot a Chip Ganassi Racing-es Marcus Armstrong és Linus Lundqvist, valamint a Meyer Shank Racingnek vezető Tom Blomqvist is.

A jövőre már teljes IndyCar-szezont futó Armstrong és Blomqvist szeptember 14-én pattanhatott először volán mögé oválpályán. A Texas Motor Speedwayen rendezett teszt mindkettejük számára sikerrel zárult.

„Nyilvánvalóan izgatott vagyok” – nyilatkozta az augusztusi autóbemutatója után Larson.

„Ugyanakkor jelenleg rendkívül elfoglalttá tesz a [NASCAR és dirtpályás] versenyzés, ezzel párhuzamosan pedig gondoskodom a családomról is. Még nem esett le, hogy [az Indy 500] tényleg a valóság! Az ilyen nap, mint a mai viszont már egyike azon apró lépéseknek, amelyek határozottan éreztetik, hogy ez a realitás!

Biztos vagyok benne, hogy amint lelassulnak a dolgok a holtszezonban és több időm lesz arra, hogy gondolkozzak, akkor igazán be fog ütni. Ekkor fog teljesen eluralkodni rajtam az aggodalom és az izgalom is. Alig várom, hogy még jobban felkészüljek és októberben megcsinálhassam a ROP-ot. Megmondom őszintén, ideges vagyok. Ennek egy része viszont remélhetőleg néhány kör után elmúlik és otthon fogom érezni magam, mint bármelyik más versenyautóban, amelyeket vezetek.”