Zsinórban a harmadik komoly csapatnak mutatott ajtót Felipe Drugovich

Zsinórban a harmadik komoly csapatnak mutatott ajtót Felipe Drugovich
credit: Penske Entertainment/James BlackFelipe Drugovich jobb esetben valamit már biztosan tud a jövőjét illetően, rosszabb esetben viszont mindent egyetlen lapra feltéve, délibábot kergetve kosarazza ki a felé áramló ajánlatokat.

A brazil versenyző 2022-ben, harmadik nekifutásra szerezte meg a Formula 2 bajnoki címét, a királykategóriában azonban nem sikerült ülést találnia és be kellett érnie egy tartalékos állással az Aston Martinnál.

Más szériákban azonban élénk érdeklődés mutatkozik a szolgálatai iránt.

Tavaly az IndyCar topcsapata, a Chip Ganassi Racing ajánlott fel neki tesztet az egyik Dallara-Hondával.

Drugovich azonban nemet mondott rá, ahogy tette azt idén az Andretti Global esetében is, amely a Formula E-ben szereplő csapatuknál látta volna őt szívesen.

A legfrissebb hírek szerint a 23 éves pilóta az Ed Carpenter Racing figyelmét sem kerülte el.

A gárda 20-as számú Dallara-Chevyje egyelőre üresen áll a 2024-es idényre nézve, az elkövetkezendő hónapokban esedékes tesztjeik során pedig igyekeznek a lehető legtöbb jelöltet volán mögé ültetni annak érdekében, hogy megtalálják „az igazit”.

Köztük lett volna Drugovich is, akinek válasza azonban ugyanaz lett, mint a többi F1-en kívüli gárda esetében: egy hatalmas, vaskos, ellentmondást nem tűrő „NEM”.

Ebből adódóan az ECR a szeptember 25-ére, az alabamai Barber Motorsports Parkba kiírt körözésen az Indy NXT friss bajnokát, a dán Christian Rasmussent fogja pályára küldeni.

Egyelőre nem tudni, hogy Drugovich döntései mögött állnak-e konkrétumok.

Potenciális opcióként egyre többen pletykálják, hogy ő veheti át Csou Kuan-jü helyét, akinek bombabiztosnak tűnt jövője az utóbbi hetekben kezdett megingani az Alfa Romeónál.

Szintén felmerült azonban ugyanerre az ülésre Théo Pourchaire neve is és még a kínai kollégájuk szerződéshosszabbítását sem lehet egyáltalán elvetni.

Ahogyan azt sem, hogy Drugovich 2024-ben sem fog versenyezni sehol.