NASCAR: A mentálisan problémásnak és irigynek bélyegzett Elliott állítja, hogy valójában nincs gondja Larsonnal

NASCAR: A “mentálisan problémásnak” bélyegzett Elliott elismerte hibáját és állítja, hogy valójában nagyon is jóban van Larsonnal
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA NASCAR Cup múlt vasárnapi, kansasi futamának legnagyobb sztoriját egy ránézésre ártalmatlannak tűnő koccanás idézte elő.

Az overtime-ot megelőző sárga zászlós szakasz alatt megejtett kiállások során Chase Elliott és a versenyt végül megnyert Tyler Reddick épp kifelé tartott a pitből, amikor saját csapataik útjára engedték Brad Keselowskit, valamint Kyle Larsont is.

Utóbbi pilóta annak érdekében, hogy ne ütközzön össze az RFK Racing-essel kissé jobbra húzott, érintve Elliott 9-es Chevyjét. A 2020-as bajnok ezt nem vette jó néven és mérgében szándékosan nekiment az 5-ösnek.

A leintés után hatodikként célba ért georgiai azonnal a negyedik helyen leintett Larson autójához sietett, hogy az ablakon behajolva nyilvánítsa ki nemtetszését a történtek miatt.

Nem sokkal később azonban már úgy nyilatkozott a helyszíni médiának, hogy ő valójában ezzel a manőverrel semmit sem akart üzenni Hendrick Motorsports-os csapattársának és nincs problémája azzal, ami történt.

A sajtóban azonban valóságos össztűz zúdult a zsinórban már ötször a Cup legnépszerűbb pilótájának válaszott Elliottra.

A rajongók többsége gyerekesnek nevezte őt, ezzel együtt azt is megkapta, hogy a Larsonnal való folyamatos csörtéi puszta irigységre vezethetőek vissza. A riporterek közül pedig a legkeményebb véleményt a FOX-nak dolgozó Danielle Trotta fogalmazta meg.

A veterán újságírónő a SiriusXM NASCAR Radióban egyenesen odáig ment, hogy a fiatal versenyzőnek gondok vannak a fejében:

„Chase viselkedése teljes mértékben elfogadhatatlan, különösen egy olyan évben, amikor erőteljesen megkérdőjelezhetővé vált a döntéshozó képessége és eljutott addig a pontig, hogy el is tiltották. Mi játszódik le Chase Elliott fejében? Ez a gyerek mentálisan nincs jól. Nem azt mondom, hogy olyan történt, mint a Coke 600-on, ahol Dennyt [Hamlin] egyenesen a falba tette. Ugyanakkor viszont elfogadhatatlan, hogy így mutatja ki a nemtetszését a saját csapattársának a pitből kijövet, pont a hosszabbítás előtt, amikor már minden pozíció számít. Ezt jobban kellene tudnia.”

A FOX Race Hub című műsorában Jamie McMurray sem fogta vissza magát:

„Látták, hogy amikor a verseny után Chase-t megkérdezték az incidens kapcsán, akkor az orra mennyivel hosszabb lett?” – mondta a 2010-ben Daytona 500-at nyert ex-pilóta.

„Nyilvánvalóan hazudott és krisztálytisztán dühös volt Kyle Larsonra. Én viszont Larson mellett állok. Szerintem amikor Chase visszanézte a videót, akkor rájött, hogy Bradet pont előtte engedték ki és Kyle-nak nem volt hová mennie. Megértem Chase-t is, mert nincs könnyű helyzeben. Nehéz Kyle mellett versenyezni és nem azért, mert rossz csapattárs lenne. Ő egy rendes srác, de sokat nyer és elképesztően gyors. Ezt a békát nem könnyű lenyelni.”

Hasonlóképpen Larson ringjének sarkába állt be a NASCAR élő legenda státuszban lévő korábbi crew chiefje, Larry McReynolds is. aki 1992-ben Davey Allison, 1998-ban pedig Dale Earnhardttal ünnepelhetett Daytona 500 diadalt.

„Chase-nek meg kell tanulnia kordában tartania az érzelmeit, mert ez az egyik oka annak, hogy nem került be a playoffba. Charlotte-on is engedte, hogy az érzelmek elhatalmasodjanak rajta [amikor kirakta Hamlint és végül eltiltották]. A helyzet közte és Larson között 2021-ben kezdett elfajulni, amikor Kyle beült az 5-ös Chevybe és végül tíz futamot nyert, győzött az All-Staron és övé lett a bajnoki cím is.

A NASCAR-veterán Kenny Wallace sem tudott szó nélkül elmenni a sztori mellett.

„Hogy mi zajlik Elliott és Larson között? Egy csata, amiben azt akarják eldönteni, hogy melyikük az ász. Mindketten bajnokok, de rajtuk kívül ott van még az HMS-nél William Byron, akiből a jövő bajnoka lehet, valamint Alex Bowman többszörös futamgyőztes. Tény, hogy Chase a leghíresebb, legnépszerűbb pilóta, de Kyle Larson a jelenlegi éra legjobb versenyzője.”

Egy nappal később, szintén a SiriusXM-en maga a legfőbb érintett is megtörte a csendet.

„Nyilvánvalóan ütköztünk a pitben és nekem akkor még nem volt teljes tudomásom arról, hogy mi is történt, ezért ideges voltam. Az ilyen dolgok megtörténnek. Mindent összevetve vállalom a felelősséget a saját frusztrációmért. A jó hír az, hogy felnőtt emberek módjára tudunk [Larsonnal] beszélgetni, úgyhogy ez nem probléma. A rossz hír viszont nektek, a médiának és mindenki másnak, aki ezzel akar foglalkozni az az, hogy abszolút nincs miről beszélni.”

Az elmúlt években a két pilótának több afférja is volt a pályán, aminek kapcsán elterjedt, hogy enyhén szólva sem puszipajtások. Tavaly pedg Kyle Petty nem kevesebbet állított, minthogy Larson konkrétan beköltözött Elliott fejébe.

Chase szerint azonban mindezek a hangok hamisak és valójában ők jóban vannak egymással.

„A kapcsolatom Kyle-lal valójában nagyon jó, sokat beszélgetünk. Ezt [a kansasi eseményeket] is kitárgyaltuk rögtön a verseny után és ennyi. Tényleg felesleges tovább ragozni. Felnőttekként megdumáltuk, teljes képet kaptunk arról, hogy mi történt, másra már nincs is szükség. Sem engem, sem pedig őt nem érdekli, hogy miket mondtak az emberek ezen a héten. Mindketten teljesítményorientáltak és motiváltak vagyunk, erre koncentrálunk és a jövőben is így fogunk tenni.”