NASCAR: Véget ért az eltiltás, visszakapta engedélyét Noah Gragson

NASCAR: Véget ért az eltiltás, visszakapta engedélyét Noah Gragson
credit: James Gardner/Getty Images

NASCAR: Véget ért az eltiltás, visszakapta engedélyét Noah Gragson


A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy véget ért Noah Gragson eltiltása.

A Las Vegas-i pilótát még augusztus elején helyezték határozatlan ideig parkolópályára, miután kiderült, hogy lájkolt egy George Floyd halálán gúnyolódó mémet.

A szervezet szóvivőjének tájékoztatása szerint a 25 éves újonc teljesítette a RISE által lebonyolított érzékenyítő tréninget, aminek végén a program vezetői azt javasolták, hogy állítsák vissza az engedélyét.

A botrány kirobbanását követően Gragson rögtön felmondott addigi Cup-csapatánál, a Legacy Motor Clubnál.

NASCAR-karrierjének folytatása egyelőre még hivatalosan nem ismert.

„Őszinte hálámat szeretném kifejezni a NASCAR-nak, amiért visszaállították a versenyzői engedélyem” – áll Gragson közleményében.

„Az elmúlt heteket a személyes fejlődésemnek és önvizsgálatnak szenteltem. Ennek köszönhetően úgy érzem, jobb emberré váltam. A családom és a NASCAR támogatása nélkül ezt nem tudtam volna megtenni. Most elkötelezettebb, fókuszáltabb vagyok, mint valaha annak érdekében, hogy a lehető legjobban képviseljem leendő csapatomat. Izgatottan tekintek előre, hogy újra volán mögé ülhessek, mindent beleadva a pályán és azon kívül is. Köszönöm mindenkinek, aki részese volt ennek az útnak és alig várom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki ebből a második esélyből.”

Gragson rajongói már ezen a hétvégén viszontláthatják kedvencüket a pályán, miután részt vesz az ASA STARS National Tour toledói fordulóján.