BREAKING: A DHL 12 év után otthagyja az Andrettit

BREAKING: A DHL 12 év után otthagyja az Andretti Globalt
credit: Penske Entertainment/Karl Zemlin

BREAKING: A DHL 12 év után otthagyja az Andretti Globalt


Pletykálták már egy ideje, most viszont ténnyé is vált, hogy a DHL 2024-től nem lesz az Andretti Global partnere.

A szállítmányozási vállalat 2011-ben bútorozott össze az IndyCarban szereplő csapatukkal, mint az akkor Ryan Hunter-Reay által vezetett 28-as Dallara-Honda főszponzora.

Az amerikai pilótával a következő idényben bajnoki címet ünnepelhettek, majd 2014-ben az Indianapolis 500-at is behúzták együtt.

Az elmúlt két idényben már Romain Grosjean ült az autó volánja mögött inkább kevesebb, mint több sikert elérve. A francia pilóta a szezon befejeztével szintén távozik a csapattól, de ehhez semmi köze nincs a DHL-lel való szakításnak.

A cég idén az IndyCar nevelőszériáját képező Indy NXT-ben a háromszoros W Series bajnok Jamie Chadwick főtámogatója volt. A brit versenyzőnő öt top 10-es helyezéssel fejezte be debütáló szezonját a szériában, egyéni legjobbjának pedig egy hatodik pozíció számított Portlandben. Az összetettet a tizenkettedikként zárta.

„A DHL Express nevében megerősíthetem, hogy az idei szezont követően a DHL már nem újítja meg hosszú időre visszanyúló partnerségét az Andrettivel” – nyilatkozta a DHL szóvivője a RACER-nek.

„Vállalatunk mérhetetlenül hálás az elmúlt tizenkét évet felölelt, kölcsönösen előnyös és sikerekben gazdag kapcsolatért, aminek során jelentős mérföldköveket értünk el Michael Andrettivel, valamint csapatával együtt. Az ügyfeleket, alkalmazottakat és rajongókat egyaránt bevont partnerség számos izgalmas győzelmet hozott, beleértve egy bajnoki címet és egy Indy 500 győzelmet.

Szívből köszönjük az Andrettinek a közös sikereink iránti elkötelezettségüket. A legnagyobbb tisztelettel és barátsággal váltunk el. Várakozással tekintünk az Egyesült Államokban való sportszponzorációs jelenlétünk folytatása elé 2024-ben és azután.”

A DHL egyelőre nem ejtett szót arról, hogy hol fognak kikötni jövőre. A RACER értesülései szerint azonban a Chip Ganassi Racing lehet a befutó.