NASCAR: A dühös Elliott a pitlane-en konfrontálódott Larsonnal, majd utána mindent tagadott

NASCAR: A dühös Elliott a pitlane-en konfrontálódott Larsonnal, majd utána mindent tagadottKyle Larson és Chase Elliott csapattársak a Hendrick Motorsportsnál, de közismerten nem barátkoznak.

Kettejük kapcsolata pedig a NASCAR Cup múlt vasárnapi, kansasi futama után sem vett pozitív fordulatot.

Sőt.

Az overtime-ot megelőző, utolsó kiállási hullám során Elliott, valamint a versenyt végül megnyert Tyler Reddick épp kifelé tartott a pitből, amikor saját csapataik útjára engedték Brad Keselowskit, valamint Larsont is.

Utóbbi pilóta annak érdekében, hogy ne ütközzön össze az RFK Racing-essel kissé jobbra húzott, érintve Elliott 9-es Chevyjét. A 2020-as bajnok ezt nem vette jó néven és mérgében szándékosan nekiment az 5-ösnek.

A leintés után hatodikként célba ért georgiai azonnal a negyedik helyen leintett Larson autójához sietett, hogy az ablakon behajolva nyilvánítsa ki nemtetszését a történtek miatt.

„Keselowski pont előttünk hajtotta végre a kiállását, én pedig próbáltam annyi helyet hagyni, amennyit csak tudtam” – magyarázta később Larson.

„Valóban ütköztem Elliottal, de úgy éreztem, ha ezt nem teszem meg, akkor belecsapódok a 6-osba. Biztonságosabbnak tartottam mindannyiunkra nézve azt, ha inkább bepréselem magam közjük. Megértem, hogy Chase dühös. Remélem viszont, hogy amikor visszanézi az esetet, akkor meg fogja érteni, hogy egyszerűen nem volt helyem. Elég gáz, de örülök, hogy egyikünk autója sem amortizálódott le és sikerült jó befutót hoznunk.”

A verseny után azonban Elliott mindent tagadott.

„Semmilyen üzenetről nem volt szó” – válaszolta arra a kérdésre, hogy mit akart a manővere által közölni Larsonnal.

Ezt hallva adta magát a feltevés, hogy akkor valójában nincs is semmi problémája a pitlane-en történtekkel?

Chase válasza:

„Nincs”

A két HMS-esnek már megvan a maga múltja a pályán.

Tavaly Fontanán Larson falnak nyomta Elliottot, néhány hónappal később Watkins Glenen egy agresszív mozdulattal tessékelte el az útból végül bezsebelve a győzelmet.

Az idei évet tekintve Larson a darlingtoni Southern 500-on aratott győzelem révén már bent van a playoff második, top 12-es körében.

Elliott azonban egyéniben nem jutott be a bajnoki hajrába, köszönhetően többek között a hét kihagyott futamának. Március-áprilisban hat versenyt volt kénytelen csak nézőként követni a snowboard-balesete során szenvedett lábtörése miatt. A júniusi, gatewayi fordulóról pedig a NASCAR egyenesen eltiltotta, miután a Coke 600-on szándékosan, hátulról megtorpedózta Denny Hamlint.

Az általa vezetett 9-es Chevrolet azonban meccsben van az autók rájátszásában, mivel Elliott kényszerpihenői alatt is pályán volt pontokat szerezve Josh Berry, Jordan Taylor és Corey LaJoie által.KAPCSOLÓDÓ: Győzelemmel koronázta meg a 23XI századik futamát Tyler Reddick