Sosem látott, exkluzív verseny debütál az IndyCar naptárában

BREAKING: Sosem látott, exkluzív verseny debütál az IndyCar naptárában
credit: Penske Entertainment/Chris JonesVadonatúj helyszínen, a kaliforniai Coachella Valleyben lévő The Thermal Clubban rendezte idén a szezon előtti, kollektív tesztjét az IndyCar.

Az exkluzív country club kifejezetten a kőgazdag autóőrültek játszótere, ahol felhőtlenül száguldozhatnak luxusgépeikkel a – többek közt Roger Penske segítségével létrehozott – privát versenypályán, majd utána elsétálhatnak a minden földi jóval felszerelt villáikba.


Ha valaki ide szeretne költözni, akkor első körben ki kell fizetnie a 175.000 dolláros belépési díjat, majd 4-5 millió dollár értékben vásárolni egy telket, amelyen vállalják, hogy ötéven belül felépítik a saját ingatlanjukat.

Persze havi tagsági is van 2400 dollár értékben.

A teszt sikerét látva a létesítményt alapító üzletember, Tim Rogers már akkor leszögezte, hogy a végső cél egy valódi versenyhétvége lebonyolítása.

Év elején még 2025-öt célozták meg, a legfrissebb bejelentés értelmében viszont a Thermal már jövőre debütál a naptárban.

A március 22-23-ára kiírt esemény nem csak pontozáson kívüli lesz, de rendhagyó formátum is társul hozzá.

Az egyelőre név nélküli fordulót egy sorsolással nyitják, amiben a csapatok mellett a klubtagok is részt fognak venni. A rajtrácsot kvalifikációval, majd két előfutammal határozzák meg, amelyekből a legjobb hat-hat autó jut be a főversenyt képező All-Star mezőnyébe.

Az első öt helyen végző gárda között több millió dollárt osztanak szét, míg a győztes markát egymillió dollár üti.

A bevételen az IndyCar a Thermal tagjaival osztozik.

A helyszíni nézőket zömében a klubtagok teszik ki, a „sima rajongók” pedig csak korlátozott számban elérhető jegyek által tehetik be a lábukat a nap 24 órájában fegyveres őrök által biztosított területre.

„Van elég helyünk arra, hogy elszeparálhatjuk egymástól a nyilvános és a privát, csak tagoknak fenntartott területeket” – mondta tavasszal Rogers a Forbesnak az akkor még csak tervezési fázisban állt rendezvény kapcsán.

„Ez egy prémium esemény prémium közönségnek.”