NASCAR: Bell a pole-ban, Busch és Gibbs falazott Kansasben

NASCAR: Bell a pole-ban, Busch és Gibbs falazott KansasbenKarrierje nyolcadik NASCAR Cup pole-ját ünnepelhette Christopher Bell a Kansas Speedwayen.

A Joe Gibbs Racing versenyzője a kvalifikáció során egyedüliként tudott 30 másodperc alá menni, végül 29.954 mp-cel behúzva a vasárnapi Hollywood Casino 400 rajtelsőségét.

A második pozíciót a múlt heti Southern 500 győztese, Kyle Larson kaparintotta meg a Hendrick Motorsports színeiben, míg mögöttük egy újabb JGR-HMS duó várhatja a startot Martin Truex Jr. és Chase Elliott által.

A harmadik sorból Tyler Reddick (23XI Racing), valamint Ross Chastain (Trackhouse Racing), míg a negyedikből a Michael McDowell (Front Row Motorsports) – Austin Dillon (Richard Childress Racing) páros indulhat.

Az idén már öt győzelemnél tartó William Byron a kilencedik időt produkálta, de ennek ellenére csak a mezőny végéről fog rajtolni, mivel a felfüggesztés meghibásodása következtében extra javításokat kellett végrehajtani az HMS 24-es Chevyjén.

UPDATE: A NASCAR hivatalos tájékoztatása szerint Byron MÉGIS megtarthatja eredeti helyét. A vizsgálatok során ugyanis kiderült, hogy a csapatnak semmi köze nem volt a problémához, mivel maga az érintett elem volt eleve hibás.

Valóban hátulra száműzetik viszon Kyle Busch és Ty Gibbs.

Az RCR veteránja és a JGR újonca az edzésen abroncshiba miatt egyaránt eltalálta a falat.

Gibbs esetében a csapat már meg is erősítette, hogy a futamon be kell vetni a tartalékautót. Buschék viszont egyelőre megpróbálják helyrehozni az eredeti gépet.

A 2023-as playoff második fordulója vasárnap, magyar idő szerint 21:00-kor kezdődik.