A tragédia óta Európában élő Jimmie Johnsont meglepte Noah Gragson felmondása

A tragédia óta Európában élő Jimmie Johnsont meglepte Noah Gragson felmondása
credit: Chris Graythen/Getty ImagesNéhány nappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy 2024-től John Hunter Nemechek veszi át a Legacy Motor Club 42-es számú autóját.

A jövőre már Toyotára váltó csapat eredeti versenyzője Noah Gragson volt, aki azonban az augusztus elején kirobbant botránya után távozott a csapattól.

A Las Vegas-i újonc egy George Floyd halálán gúnyolódó mémet lájkolt, ami miatt az LMC és a NASCAR egyaránt határozatlan időre felfüggesztette.

Gragson – aki jelenleg is érzékenyítő tréningre jár – ezt követően maga kérte szerződése felbontását.

Ezen döntése sokkolóan érte a gárda társtulajdonosát, Jimmie Johnsont.

„Teljes mértékben meglepett bennünket, mert nem erre számítottunk” – nyilatkoza a hétszeres NASCAR Cup-bajnok az Associated Pressnek.

„A családjával együtt közölte velünk, hogy távozni akar a csapatunktól és így is tett. Kapcsolatban maradtam Noah-val, heti rendszerességgel beszélünk. Úton van afelé, hogy visszakapja az engedélyét. Folyamatosan, keményen dolgozik saját magán és szerintem máris jelentős fejlődésen ment át a személyiségét illetően.”

Saját programját tekintve Johnson elmondta, hogy jövőre is fog néhány versenyt teljesíteni a 84-es géppel. Ebben a szezonban összesen három fordulón vett részt a Daytona 500, a COTA-n rendezett EchoPark GP, valamint a Coca-Cola 600-on. Az eredeti tervek szerint indult volna a chicagói utcai futamon is, de a családját ért borzalmas tragédia megakadályozta ebben.

Mint ismeretes, június végén az anyósa agyonlőtte a saját férjét, valamint 11 éves unokájukat, majd ezután magával is végzett.

Johnson az AP-nek elárulta, hogy a történtek feldolgozásának érdekében az Egyesült Királyságba költöztek, két lánya pedig már megkezdte ott az iskolát is.

Havonta legalább egyszer azonban átutazik az USA-ba a Legacy ügyeit intézni.

Az Indy 500-ra való visszatérést viszont teljes mértékben kizárta, ahogyan Le Mans-t leszámítva a sportautózással sem tervez komolyabban.