A McLaren bejelentette vadonatúj versenyzőjét

A McLaren bejelentette vadonatúj versenyzőjét
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiHivatalosan megerősítette az Arrow McLaren, hogy a 2024-es IndyCar-szezontól David Malukas fogja vezetni a 6-os számmal jelölt Dallara-Chevyt.

A szeptember végén 22. életévét betöltő, litván származású amerikai Felix Rosenqvist helyére érkezik, miután a svéd jövőre már a Meyer Shank Racingnél folytatja karrierjét.

Malukas 2021-ben, Kyle Kirkwood mögött másodikként zárta az Indy NXT összetettjét, az édesapja által tulajdonolt HMD Motorsports színeiben.

A következő szezonban pedig már meg is ejthette debütálását az IndyCar mezőnyében a Dale Coyne Racing és az HMD által közösen nevezett 18-as Dallara-Hondával.

Eddig összesen kilenc alkalommal zárt a top 10-ben, beleértve egy második és harmadik helyet Gatewayen 2022-ben, majd 2023-ban.

„David egy feltörekvő versenyző az NTT IndyCar Seriesben” – mondta Zak Brown.

„Annak alapján, amit az eddigi két szezonjában láttunk tőle biztos vagyok benne, hogy kamatoztatni tudja a tehetségét az Arrow McLarennél rendelkezésre álló források segítségével. A pályán nyújtott teljesítménye mellett ő egy nagyszerű személyiség is. Üdvözöljük a McLaren családjában.”

A gárda 5-ös autójában marad Pato O’Ward, míg a 7-esben továbbra is Alexander Rossit láthatjuk.

A 17-es számú, Indianapolis 500-on indítandó gépet Kyle Larson vezeti.

„Alig várom, hogy a következő szezonban már papayában versenyezzek” – idézi a McLaren hivatalos közleménye Malukast, akinek szerződése több évre szól a wokingiakkal.

„Az Arrow McLaren egész évben fenyegetést jelent az élmenőkre nézve. Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok hozzájuk és láthatom, mire képesek az autóik. Pato és Alexander is tudja, hogy mi kell a győzelemhez. Klassz lesz mellettük versenyezni és tanulni tőlük.”