Marcus Armstrong: Jöhetnek az oválpályák!

Marcus Armstrong: Jöhetnek az oválpályák!
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA Chip Ganassi Racing hivatalosan bejelentette, hogy több évre meghosszabbította szerződését Marcus Armstronggal.

Ennek értelmében az új-zélandi ifjonc jövőre már teljes szezonos programot teljesíthet az NTT IndyCar Series mezőnyével.

„Nagyon büszke és izgatott vagyok, hogy a Chip Ganassi Racinggel folytathatom karrieremet az elkövetkezendő években” – idézi a csapat hivatalos közleménye Armstrongot, aki egy futammal az idény vége előtt vezeti az újoncok összetettjét.

„Biztos vagyok abban, hogy ezzel a rendkívül tehetséges és tapasztalt csapattal a legmagasabb szinten versenyezhetünk a bajnokságban. Hálával tartozom Chipnek, hogy időt adott nekem az IndyCarhoz való alkalmazkodásra és végig segítségemre volt ebben a szezonban.”

A 23 éves pilóta három F2-ben eltöltött évet követően tette át székhelyét az USA-ba. Főként szponzorációs okok miatt idén csak az épített és utcai pályás futamokon vett rész a CGR 11-es Dallara-Hondájával eddig négy top 10-es befutót hozva. Legjobbjának jelenleg a torontói hatodik helye számít.

Egy pillantra sem rejtette azonban véka alá, hogy nagyon szeretné oválon is kipróbáni magát. Nos, jelen kontraktus révén már ez is megadatik számára.

„Az év során egy nagyszerű gárdától tanulhattam, beleértve a csapattársaiat és Dariót [Franchitti, a CGR élő legendája, egyben jelenlegi tanácsadója]. Hálás vagyok, mert rengeteg segítséget kaptam a CGR minden tagjától. Most, egy szezonnal a hátam mögött már szeretném ezeket a leckéket eredményekre váltani. Jövőre fogok először vezetni oválon, ami izgalmas kihívás és biztos vagyok benne, hogy gyorsan bele fogok tanulni. Az idei Indy 500 májusát végig a mérnökökkel, vagy a pitben töltöttem, hogy a lehető legjobban megismerkedjek az oválpályás versenyzéssel. Nagyon izgatott vagyok!”

Az alakulat 2024-es felállását tekintve a 9-es autóban továbbra is Scott Dixont tisztelhetjük, a 10-esben Ganassi állítása szerint biztosan marad a friss kétszeres bajnok Alex Palou, míg az Andrettihez átigazolt Marcus Ericsson helyét Linus Lundqvist veszi át.