Hangerőt maxra: Colton Herta pályára vitte édesapja ikonikus Reynardját Laguna Secán [VIDEÓK]

Hangerőt maxra: Colton Herta pályára vitte édesapja ikonikus Reynardját Laguna Secán [VIDEÓK]
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiMájusban Colton Herta a világ legmenőbb születésnapi ajándékával lepte meg az édesapját.

A hétszeres IndyCar-futamgyőztes megszerezte azt a versenyautót, aminek volánja mögött Bryan Herta 1998-ban, Laguna Secán győzelmet aratott a CART alá tartozott FedEx Championshipben.

Nem replikáról volt szó, hanem valóban az eredeti Reynard Ford Cosworth-ről, amiben még a motor is pontosan ugyanaz, mint huszonöt esztendővel ezelőtt.

Az érthetően rendkívül boldog Herta feje felett pedig azonnal felgyulladt a rajzfilmes villanykörte és egy olyan projektbe fogott, aminek végeredményétől minden rajongó szeme könnybe lábadt.

Bryan és Colton egyaránt két-két győzelemmel rendelkezik a legendás kaliforniai roadon, előbbi 1998-ban és 1999-ben, míg a „trónörökös” 2019-ben, majd 2021-ben látta meg elsőként itt a kockás zászlót.

Ennek apropóján jött az ötlet, hogy a 23 éves ifjonc Dallara-Hondája pontosan ugyanazt a külső dizájnt kapja meg az IndyCar most hétvégén esedékes, Laguna Seca-i szezonzáróján, mint amivel apja aratta negyed évszázados elsőségét.

Ez azonban még semmi.

Bryan a már vintázs státuszban lévő Reynard fényezését és erőforrását felújíttatta egy nosztalgikus körözés kedvéért.

Az eseményre pedig hol máshol kerülhetett volna sor, mint a Herta-család szívének oly’ kedves 2.23 mérföldes, 11 kanyarból álló aszfaltcsíkon.

A nap folyamán Colton is pályára vitte a saját autóját, emellett pedig arra is lehetősége nyílt, hogy bepattanjon apja egykori munkaeszközébe.

„Nem voltam valami gyors, de azért néhány kanyarba igazán keményen be tudtam vetődni, hogy érezzem az autó erejét” – mondta Bryan.

„Őszintén szólva nem vagyok elég jó formában. A határ számomra saját magam volt. Rengeteg emlék jött elő az autóban ülve, nagyon élveztem. Bárcsak kicsit tovább tartott volna, de imádtam minden pillanatát. Ez egy valóra vált álom. Kinek adatik még ez meg? A mindenséget jelenti számomra, hogy még egyszer átélhettem ezt az élményt és megoszthattam a fiammal, aki megtapasztalhatta, milyen egy 90-es évekbeli CART-autót vezetni.”

Most tekerd a hangerőt maximumra és hallgasd a 870 lóerős erőforrás zenéjét:
A teljes onboard-videó erre a linkre kattintva érhető el.