BREAKING: Újabb ülés kelt el a NASCAR Cup 2024-es rajtrácsán

BREAKING: Újabb ülés kelt el a NASCAR Cup 2024-es rajtrácsán
credit: Legacy Motor ClubMagyar idő szerint csütörtök hajnalban, saját YouTube-csatornáján jelentette be John Hunter Nemechek, hogy a 2024-es szezonban ismét a NASCAR Cup Series mezőnyének tagja lesz.

A 26 éves észak-karolinai a jövőre már Chevyről Toyotára váltó Legacy Motor Club 42-es számú autóját fogja vezetni az idény valamennyi fordulóján.

A szóban forgó gépre eredetileg Noah Gragsonnak volt szerződése, ő azonban augusztus eleje óta parkolópályán van, miután kiderült, hogy lájkolt egy George Floyd halálán gúnyolódó mémet.

Erre reagálva az LMC, valamint a NASCAR határozatlan időre eltiltotta, pár héttel később pedig a vegasi újonc távozott is a csapattól.

Nemechek 2019-ben debütált a Cupban és a következő idényben már teljes munkaidős programot teljesített a Front Row Motorsports-cal. Ezidő alatt háromszor zárt a top 10-ben, egyéni legjobbjának pedig két nyolcadik hely számít a tavaszi, majd az őszi talladegai futamról.

2020 végén viszont úgy döntött, inkább visszatér a harmadvonalbeli Truck Seriesbe annak reményében, hogy egy versenyképes autóval megmutathatja valós képességeit, felkeltve nagyobb Cup-csapatok figyelmét.

Az elkövetkezendő két évben hét győzelmet szállított a Kyle Busch Motorsportsnak, a rájátszást pedig 2021-ben a harmadik, míg 2022-ben az ötödikként fejezte be.

Utóbbi szezonban a Cupban is újra tiszteletét tette, mint a Las Vegas-i ámokfutása miatt eltiltott Bubba Wallace helyettese a 23XI Racingnél.

A futamot végül a huszonhetedikként zárta a 45-ös Toyotával.

Nemechek jelenleg az Xfinity Seriesben fut teljes szezont a Joe Gibbs Racinggel és öt győzelemmel már atombiztosan a playoffban tudhatja magát.

A Legacy 43-as autóját továbbra is Erik Jones terelgetheti.