NASCAR: Denny Hamlin több évre hosszabbított a Joe Gibbs Racinggel

NASCAR: Denny Hamlin több évre hosszabbított a Joe Gibbs Racinggel
credit: Jonathan Bachman/Getty ImagesFellélegezhetnek Denny Hamlin rajongói, hiszen kedvencük még jó ideig nem megy sehová.

Több hónapot felölelő bizonytalanság után immár hivatalosnak tekinthető, hogy a virginiai pilóta a jövőben is marad a Joe Gibbs Racing 11-es számú Toyotájának volánja mögött.

Pontos részletek egyelőre nem láttak napvilágot, annyi viszont biztos, hogy a szerződéshosszabbítása több évre szól.

„A Joe Gibbs Racing közel húsz éve az otthonom” – idézi a gárda közleménye Hamlint.

„A Joe-val, a csapatommal, valamint a JGR összes tagjával való kapcsolatom nagyon sokat jelent nekem. Az esztendők során rengeteget elértünk együtt. Izgatott vagyok, hogy végre bejelenthetjük a hosszabbítást és most már csak a bajnokságra koncentrálhatunk.”

Az új megállapodással kapcsolatos tárgyalások elhúzódásában jelentős szerepet játszott a 23XI Racing is. A Hamlin és Michael Jordan által tulajdonolt csapat nem csak szintén a Toyota alá tartozik, de egyben a JGR technikai partnerének is számít.

Az idei év végén viszont egyaránt lejár a japán márkával, valamint a Gibbsékkel érvényben lévő, jelenlegi szerződésük. Ennek kapcsán napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint a Tyler Reddickkel és Bubba Wallace-szal felálló alakulat 2024-től átpártolhat a Ford táborába.

Podcastje, az Actions Detrimental legutóbbi adásában – amelynek vendége maga Joe Gibbs volt – azonban Hamlin ezen találgatások végére is pontot tett kijelentve, hogy a 23XI jövőre is a Toyotával folytatja.

A novemberben 43. életévét betöltő versenyző 2005-ös Cup-debütálása óta, megszakítás nélkül Gibbs edző csapatát erősíti. Eddig összesen ötven győzelmet ünnepelhettek együtt, beleértve három Daytona 500-at, három Southern 500-at és egy Coca-Cola 600-at.