HIVATALOS: Rosenqvist távozik a McLarentől és átveszi Pagenaud helyét az MSR-nél

HIVATALOS: Rosenqvist távozik a McLarentől és átveszi Pagenaud helyét az MSR-nél
credit: Penske Entertainment/Chris OwensHivatalosan bejelentette a Meyer Shank Racing, hogy a 2024-es szezontól kezdve Felix Rosenqvist fogja vezeni a 60-as számú Dallara-Hondát.

A svéd versenyző szerződése több évre szól, csapattársa pedig a már korábban megnevezett Tom Blomqvist lesz, aki Helio Castroneves helyét veszi át a 06-ossal jelölt autóban.

A brazil sztár – aki a gárda társtulajdonosává vált – azonban nem akasztja teljesen szögre a sisakját, hiszen az Indy 500-ra visszatér.

Rosenqvist 2019-ben debütált az IndyCarban a Chip Ganassi Racinggel, az elmúlt három idényt pedig már a McLaren kötelékében töltötte. Eddig négy pole szerepel a neve mellett, továbbá hatszor állhatott fel a dobogóra köztük a 2020-as, Road America-i győzelmével.

„Elképesztően izgatott vagyok, hogy az MSR-rel kezdhetem meg karrierem következő fejezetét az IndyCarban” – mondta a 31 éves pilóta.

„Nagyszerű lehetőség lesz ez nekem, valamint a csapat számára is, hogy újabb szintre emeljük az MSR-t. Szintén lelkesít, hogy ismét együtt dolgozhatok régi jó barátommal, Tommal [Blomqvist] is. Készen állok arra, hogy megkezdjük a munkát.”

Jelen fejlemény egyben azt is jelenti, hogy távozik a Meyer Shanktől a 60-as eredeti gazdájának számított Simon Pagenaud.

A veterán francia már július óta nem versenyez a Mid-Ohió-i balesete során szerzett agyrázkódása miatt..

A legjobbakat szeretném kívánni az MSR-nek” – írta Pagenaud közleményében.

„Köszönettel tartozom Mike Shanknek, Jim Mayernek és a teljes csapatnak mindazért az értékes tapasztalatért, amit az elmúlt két év során gyűjtöttem. Bárcsak többet érthettünk volna el együtt, beleértve győzelmeket, de sajnos ezt nem sikerült megvalósítanunk.

A célom jelenleg az, hogy teljes mértékben magamra és az egészségemre koncentráljak. Ez egy lassú folyamat. Továbbra is dolgozom az orvosaimmal és megteszek mindent annak érdekében, hogy az egészségem újra 100%-os legyen.”