NASCAR: Bowman és Suarez egymást hülyézi, utóbbi csapatfőnöke ízléstelen beszólással szállt be a buliba

NASCAR: Bowman és Suarez egymást hülyézi, utóbbi csapatfőnöke ízléstelen beszólással szállt be a bulibaA harmadik szakaszban ért véget a NASCAR Cup darlingtoni futama Alex Bowman és Daniel Suarez számára.

A két versenyző a top 10-ben belül csatázott egymással, aminek hevében a Hendrick Motorsporst-os egyik blokkolási kísérlete végül balesetbe torkollott.

Ennek hatására nem csak ők, de az incidensbe ártatlanul belekeveredett Harrison Burton is azonnal kiesett.

A történtek kapcsán Bowman először a közösségi médiában magára vállalta a felelősséget:

„Rossz blokkolás volt, az én hibám. Egész éjjel blokkoltak engem és végül úgy döntöttem, hogy elég volt. Sajnos nem vettem észre, hogy a 99-es kívülről támad, aminek következtében ütköztünk. Gyors autónk volt, találkozunk Kansasben.”

Suarez azonban nem fogta vissza magát:

„A belső ívre mentem, amikor [Bowman] hirtelen blokkolni kezdett. Emiatt el kellett vennem egy kicsit, mivel nem szerettem volna összetörni az autóját, hiszen mindketten chevysek vagyunk. Egyáltal nem akartam ezt megtenni vele! Ő viszont újra blokkolni kezdett. Ezt egyszer megteheted, másodszor viszont már nem…. Kicsit többet kellene használnia az agyát. Ekkor már 3.5 órája versenyeztünk, ilyet csinálni hülyeség 50 körrel a vége előtt. Bowmannek okosabbnak kellene lennie.”

A mexikói a közösségi profilján is nyomatékosította álláspontját:

„Más szavakat használnék inkább, de azok nem lennének elfogadhatóak, úgyhogy maradok a ‘hülye manővernél’. Már nem is vagyok meglepve. A csapatom jobbat érdemelt, a rövid etapokon küszködtünk, a hosszabbakon viszont erősek voltunk. Az autóm top 10-es volt. Kansasben visszavágunk.”Erre reagálva már Bowman is más hangnemet ütött meg:

„[A második blokkolás után] Suarez döntött úgy, hogy nem vesz vissza, ezért estünk ki. Valahányszor a 99-es ellen versenyzek mindig csinál valami baromságot. Mindegy, hogy a pályán blokkol agresszíven, vagy a crew chiefje [Travis Mack] mutat be nekem a repülőtérre menet. Nem kellett volna így viselkednem, ezt elismerem. Ugyanakkor nyugodtan lehülyézhet, de ha a közelébe kerülök, ő mindig cikázni kezd előttem.”

Az arizonai pilóta szavaira Mack az X-en (leánykori nevén Twitteren) válaszolt:

„Szeretném tudni, hogy mikor mutattam be neki! Szerintem a jövőbe lát. Mindegy, útban vagyok a repülőtérre. Valaki vizsgálja ki őt agyrázkódás gyanújával.”

Utóbbi mondatát később törölte, miután sokan ízléstelennek bélyegezték, lévén Bowman tavaly pont fejsérülés miatt volt kénytelen kihagyni öt futamot.

A darlingtoni futamot az HMS-es a 33., míg a Trackhouse Racingnek vezet Suarez a 34. helyen zárta.KAPCSOLÓDÓ: Kyle Larson nyerte a drámákkal és bizarr jelenetekkel fűszerezett 74. Southern 500-at