NASCAR: „Nem ti fizetitek a számláimat” – Wallace visszaszólt az őt kritizáló Kyle Pettynek

NASCAR: “Nem ti fizetitek a számláimat” – Wallace visszaszólt az őt kritizáló Kyle Pettynek
credit: Jared C. Tilton/Getty ImagesNéhány nappal ezelőtt Kyle Petty élesen kritizálta Bubba Wallace-t és Ty Gibbst, mivel nem voltak hajlandóak a média rendelkezésére állni a NASCAR Cup daytonai alapszakasz-fináléját megelőzően.

„Minden sportban elfogadhatatlan, ha a profik visszautasítják az interjúkat” – mondta a legendás Richard Petty korábban szintén versenyző, jelenleg viszont már az NBC szakértőjeként tevékenykedő fia.

„Elfogadhatatlan a rajongók és a teljes sportág számára. Ilyet nem szabad csinálni. Wallace mellett Ty Gibbs is ugyanezt művelte. Fogalmam sincs, ezek a srácok mit képzelnek magukról, hogy ezt megtehetik. Többek közt ezért is fizetik őket, tehát tanulják meg kezelni ezeket a helyzeteket. Ha mentálisan ennyire törékenyek, akkor ez a játék nem nekik való! Ezt őszintén mondom.

Ha azt akarod, hogy beszélgessünk veled amikor nyersz, akkor viseld el, hogy akkor is rendelkezésre kell állnod, ha veszítesz és rosszul mennek a dolgaid. Az ilyen viselkedés egy nagy pofon a rajongóknak, a médiának és mindenki másnak. Nem csak a pályán kell profinak lenni, hanem azon kívül is.”

Ifjabbik Petty véleménye a Cup playoffját elindító médianapon is téma lett.

Wallace pedig nem fogta vissza magát.

„Vicces, én is hallottam, hogy mit mondott. A hét során letudtam az összes médiakötelezettségemet annak érdekében, hogy a hétvégén, kint a pályán már csak a legfontosabb feladattal foglalkozhassak: a 23-as Toyota playoffba juttatásával. Ez számított a legjobban.

Tudom, mennyire fontos az is, hogy a sajtóval beszélgessek, de bocsi srácok, nem ti fizetitek a számláimat.”