IndyCar: Bejelentette vadonatúj versenyzőjét a Chip Ganassi Racing

IndyCar: Bejelentette vadonatúj versenyzőjét a Chip Ganassi Racing
credit: Penske Entertainment/James BlackNéhány hónappal ezelőtt még fogalma sem volt Linus Lundqvistnek arról, hogy miként folytatódhat autóversenyzői karrierje.

A 2023-es Indy NXT (akkori nevén Indy Lights) bajnok szponzorációs okokból nem talált ülést magának az idei IndyCar-szezonra és egészen nyárig csak pár tesztlehetőséget tudott kiharcolni az RLL Racinggel.

A nagy lehetőség végül augusztusban, Nashville-ben jött el számára.

A Meyer Shank Racing 60-as Dallara-Hondájának volánja mögött a sérült Simon Pagenaud-t helyettesítve rögtön a tizenegyedik helyről indulhatott. Magát a versenyt azonban idő előtt fel kellett adnia baleset miatt.

Két héttel később, az indianapolisi roadon a tizenkettedik startpozíciót kaparintotta meg, végül ugyanitt célba is érve, míg élete első főkategóriás oválfutamát Gatewayen tizennyolcadikként zárta.

A legfrissebb hír alapján pedig az elkövetkezendő években már bőven lesz alkalma a bizonyításra, ráadásul nem is akárhol.

A Chip Ganassi Racing ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy több szezonra szóló szerződést kötött Lundqvisttal.

„Egy valóra vált álom számomra, hogy csatlakozhatok a Chip Ganassi Racinghez” – mondta a bejelentés kapcsán a svéd.

„Teljes szezonban versenyezhetek az IndyCar Series mezőnyben, ráadásul a bajnokság történetének egyik legsikeresebb csapatával. Ez megtestesíti mindazt, amiért egész karrierem során dolgoztam. Nehéz kifejezni, milyen sokat is jelent ez nekem. Hihetetlenül hálás vagyok Chipnek, Mike-nak és mindenkinek, aki támogatott ezen az úton, beleértve a családomat is.”

Leendő rajtszámát egyelőre nem ismertették, így egyelőre nem tudni biztosan, hogy az Andretti Autosporthoz átigazoló honfitársa, Marcus Ericsson 8-asát kapja-e meg.