„Ha mentálisan ilyen gyengék, akkor nem való nekik a NASCAR” – Éles kritikát kapott Wallace és Gibbs a daytonai viselkedésük miatt

Kyle Petty: Ha Wallace és Gibbs ennyire gyenge mentálisan, akkor nem való nekik a NASCAR
credit: Sean Gardner/Getty Images

Kyle Petty: Ha Wallace és Gibbs ennyire gyenge mentálisan, akkor nem való nekik a NASCAR


A NASCAR Cup múlt szombati, daytonai alapszakasz-fináléját megelőzően Bubba Wallace és Ty Gibbs nem volt hajlandó a média rendelkezésére állni.

Ez a magatartás pedig kicsapta a biztosítékot Richard Petty fiánál, az egykori versenyző és jelenlegi tévés szakértő Kyle Pettynél.

„Minden sportban elfogadhatatlan, ha a profik visszautasítják az interjúkat” – jelentette ki Petty az NBC NASCAR-podcastjében.

„Elfogadhatatlan a rajongók és a teljes sportág számára. Ilyet nem szabad csinálni. Wallace mellett Ty Gibbs is ugyanezt művelte. Fogalmam sincs, ezek a srácok mit képzelhetik magukról, hogy ezt megtehetik. Többek közt ezért is fizetik őket, tehát tanulják meg kezelni ezeket a helyzeteket. Ha mentálisan ennyire törékenyek, akkor ez a játék nem nekik való! Ezt őszintén mondom.”

A verseny leintése után Gibbs elbúcsúzott az idei rájátszásról szőtt álmaitól, Wallace viszont karrierje során először lehet ott a bajnoki hajrában.

Petty szerint azonban a pályán kívül is fejlődnie kell.

„Véleményem szerint Bubba egyre erősebb lesz. Az ilyen helyzetek [mint a playoffal járó stressz] csak megkeményítik őt. Megtapasztalja és tanul belőlük. Ha viszont még három év múlva is fennáll ez, akkor valamit meg kell kérdőjeleznünk. Egyelőre azonban azt mondom, hogy meg kell bízni benne.

Az viszont abszolút elfogadhatatlan, hogy nem ad interjút. Ebben a sportban a rosszat ugyanúgy el kell viselni, mint a jót. Ha azt akarod, hogy beszélgessünk veled amikor nyersz, akkor viseld el, hogy akkor is rendelkezésre kell állnod, ha veszítesz és rosszul mennek a dolgaid. Az ilyen viselkedés egy nagy pofon a rajongóknak, a médiának és mindenki másnak. Nem csak a pályán kell profinak lenni, hanem azon kívül is.”


KAPCSOLÓDÓ: „Mi ártottunk Chase-nek a legtöbbet ” – Kyle Petty szerint a hatalmas hájp felőrölte Elliottot