NASCAR: „Mint egy megkergült kutya” – Ledöbbent a mezőny Keselowski bizarr, piros zászlós akcióján

NASCAR: “Mint egy megkergült kutya” – Ledöbbent a mezőny Keselowski bizarr, piros zászló alatti akciójánHa egy NASCAR Cup-futamon baleset miatt piros zászlót lengetnek, akkor a megszokott gyakorlat szerint a versenyzők leparkolnak a pályán.

A széria legutóbbi, daytonai alapszakasz-fináléján azonban egy autó a maga útját kezdte járni. Szó szerint.

A második szakaszban történt tömegbukás utáni megszakítás pillanatában Brad Keselowski fogta magát és a mezőny többi tagja előtt, a pálya belső területén apró köröket kezdett leírni.

A látvány totálisan sokkolt mindenkit, amit a csapatok a rádión nem is tudtak szó nélkül hagyni.

„Brad csak itt köröz. Szó szerint, fánkozik a menőség faktor nélkül. Ilyet még soha nem láttam” – Joey Logano

„Nem tudom, hogy mit csinál a 6-os. Azt mondták, lehet ég az autója….Most megvan a saját kis versenye!” – Chase Elliott csapatának egyik tagja

„A 6-os úgy néz ki, mint a kutyám, amikor megkergül” – Ross Chastain

„Mi a francot csinál Brad?” – tette fel a mindenkit foglalkoztató kérdést Martin Truex jr.

„Halvány fogalmam sincs” – érkezett a válasz a rádió másik végéről

„Úgy néz ki, mint amikor valaki leesik a jet skiről, az pedig magától elkezd pörögni” – Erik Jones

„A saját rövid oválján körözget. Na, ezért kellene magunkkal hozni a mobiljainkat az autóban. Mekkora Instagram-sztori lenne belőle!” – Alex BowmanA NASCAR szabálykönyve azonban kategorikusan tiltja a telefonok pályára vitelét, ironikus módon pont Keselowski miatt.

A 2012-es Daytona 500 legemlékezetesebb jelenetét Juan Pablo Montoya szolgáltatta, miután műszaki hiba következtében elvesztette uralmát autója felett és a pályaszárító jet dryernek csapódott, hatalmas tüzet előidézve. Az épp érkező Keselowski pedig előkapta a cockpitben tartott mobilját, lefotózta a lángoló pályaszakaszt, majd azon nyomban posztolta is a közösségi médiában.

A kép pillanatok alatt virálissá vált, óriási hírverést csapva a NASCAR-nak. A szervezet azonban néhány hónappal később bekeményített és szigorúan megtiltotta a versenyzőknek a telefonhasználatot futam közben.

A sztoriról bővebben ebben a cikkben olvashatsz:

>>>>>Twitter, Montoya és BK – Avagy miért nem telefonozhatnak a NASCAR-pilóták verseny közben?


A múlt heti eseményeket Keselowski így magyarázta:

„Ott ültem az autóban, amikor hirtelen nagyon erős füstszagot kezdtem érezni. Rögtön tudtam, hogy hamarosan ki fog gyulladni és ezzel kiesek a versenyből. Az egyetlen mód arra, hogy megálljt parancsoljak a folyamanak az volt, hogy keringetem a levegőt az autóban. Piros zászló lévén muszáj voltam improvizálni.”

Bár a manővere teljes mértékben szabályellenesnek minősült, a NASCAR azonban nem rótt ki rá büntetést, mivel biztonsági okból cselekedett.

Keselowsi pedig nem csak sikeresen megelőzte a katasztrófát, de végül másodikként ért célba csapattársa – egyben beosztottja -, Chris Buescher mögött.

Az RFK Racing mindkét pilótájával bent van a Cup idei rájátszásában. Rajtuk kívül csak a 23XI Racing mondhatja el magáról, hogy a teljes felállásukkal (Bubba Wallace, Tyler Reddick) harcba szállhatnak a bajnoki címért.

Az abszolút versenyt azonban mégis Keselowskiék nyerték, mivel ők nem csak egyéniben, de mindkét autójukkal is meccsben vannak a kupáért.

A 23XI esetében ugyanis Wallace 23-as Toyotája nem került be a csapatok playoffjába.