Óriásit vert Montoya 23 éves rekordjára Dixon Gatewayen

Óriási különbséggel döntötte meg Montoya 23 éves rekordját Dixon Gatewayen
credit: Penske Entertainment/Chris OwensTökéletesen kivitelezett üzemanyag-stratégiával nyerte meg az IndyCar gatewayi versenyét Scott Dixon.

Ezzel a Chip Ganassi Racing pilótája zsinórban második diadalát aratta, hátrányát pedig 74 pontra csökkentette az összetettet vezető csapattársával, Alex Palou-val szemben és immár csak ők ketten számítanak matematikailag esélyesnek a 2023-as titulusra.

Az 1.25 mérföldes oválon ráadásul a hat bajnoki címnél járó új-zélandi még történelmet is írt.

A befutó pillanatában 22.2256 másodpercet vert a másodikként leintett Pato O’Wardra (McLaren), amivel átadta a múltnak Juan Pablo Montoya huszonhárom éves rekordját – méghozzá nem is kicsivel.

Egészen múlt vasárnapig a kolumbiai sztár tartotta a pálya legnagyobb különbséggel történő győzelmének csúcsát.

Az akkoriban szintén a CGR-nek vezető JPM a CART 2000-es, gatewayi fordulóján 11.804 mp-cel győzte le Patrick Carpentiert.

Dixon mostani elképesztő teljesítményét O’Ward reagálta le a legjobban:

„Scott Dixon ma Scott Dixon-féle dolgokat csinált. Amikor a csapat a rádión közölte velem, hogy a 9-es megpróbálja újabb kiállás nélkül teljesíteni a versenyt, akkor már tudtam, hogy vége. Biztos voltam benne, hogy megcsinálja. Nekem jó autóm volt és remek stratégiám, de ő…. Szóval ő Scott Dixon.”


KAPCSOLÓDÓ: Dixon leiskolázta a mezőnyt, a favoritnak tartott Newgarden falnak ment Gatewayen