BREAKING: Jüri Vips már ezen a hétvégén debütál az IndyCarban

BREAKING: Jüri Vips már ezen a hétvégén debütál az IndyCarban
credit: Red BullA Rahal Letterman Lanigan Racing hivatalosan bejelentette, hogy az idei IndyCar-szezon hátralévő két futamán Jüri Vips kapja meg a 30-as számú Dallara-Hondát.

Az észt versenyző a most hétvégi, Portland International Racewayen ejtheti meg debütálását, majd ezt követően lehetőséget kap a szezonfinálét képező Laguna Secán is.

„Remélem, hogy bizonyíthatom képességeimet és ami a legfontosabb, eljuttathatom a csapatot a victory lane-re, ami mindig is a legfőbb küldetésem” – idézi Vipset a csapat közleménye.

„Készen állok ezekre a versenyekre. A pályák jól illeszkednek a vezetési stílusomhoz és az eddig szerzett tapasztalatomnak is megfelelnek, ahogyan maga az autó is. Idén már sikerült beilleszkednem az RLL-hez, dolgoztam velük a szimulátorban is, így jól ismerem a csapat tagjait. Nagyon jól éreztem magam, amiről úgy érzem, szintén előnyömre válik.”

A 23 éves pilóta már két alkalommal is tesztelt Rahaléknak. Először tavaly, Sebringen pattanhatott be az autóba, míg idén márciusban a Barber Motorsports Parkban körözhetett. Utóbbi esélyt azután kapta meg, hogy a szezonnyitó St. Pete-i futamon csúnya balesetet szenvedett Jack Harvey sérülése miatt pihenőre kényszerült. Ironikus módon a mostani programja szintén a brit versenyzővel függ össze.

Mint ismeretes, a 30-as autót eredetileg vezető Harveyt az augusztus 12-ei, indianapolisi viadal után rúgta ki az RLL, mivel nem voltak megelégedve a teljesítményével.

Vips nem csak a gárdánál fog már ismerős arcokkal találkozni, de a mezőny tagjai között is.

„Marcus Armstrong kétszer is a csapattársam volt 2017-ben és 2022-ben. Ő egy nagyon jó srác, jóban vagyunk. 2019-ben és 2021-ben versenyeztem már Christian Lundgaarddal, 2018-ban Alex Palou-val, 2020-ban pedig Callum Ilottal is. Alig várom, hogy újra egymás ellen harcolhassunk.”

Az F2-ben három győzelemmel bíró észt Red Bull junior is volt, tavaly nyári rasszista és homofób felhangú botránya után azonban távozni kényszerült a programból.


KAPCSOLÓDÓ: Pagenaud idén már nem térhet vissza az IndyCarba